o.b.v. 1 reactie

Het Keto dieet


Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.
 

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Keto dieet 

Het Keto dieet (ook wel het ketose dieet of ‘low carb, high fat’ dieet genoemd) was oorspronkelijk bedoeld om het aantal aanvallen bij mensen met epilepsie te verminderen, maar het dieet wordt nu ook gebruikt om af te vallen.

Veel vetten, minder eiwitten en heel weinig koolhydraten

Het keto dieet bestaat voor ongeveer 70% uit vetten, 25% uit eiwitten en 5% uit koolhydraten. Producten met koolhydraten, zoals rijst, brood en pasta worden vermeden, terwijl producten met veel vet, zoals spek, vlees of noten juist wel mogen.

Ketonen

Het doel van het dieet is om je lichaam vetten te laten verbanden in plaats van (onder andere) koolhydraten. Koolhydraten worden omgezet in glucose, vetten in ketonen. Als er een tekort aan glucose is in je bloed gaat je lichaam over op ketonen als bron van energie, aldus de bedenkers. Deze overstap naar vetverbranding bereik je volgens de bedenkers door heel weinig koolhydraten en meer vet te eten.

Afvallen

De bedenkers van het keto dieet stellen dat de combinatie van weinig koolhydraten eten (zoals het Atkins dieet) en veel vet eten goed is om af te vallen. Je lichaam verbrandt meer vet en slaat minder vet op als reserve (afhankelijk van hoeveel je eet).

Let op

Overleg bij diabetes of een verhoogd cholesterolgehalte met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Boeken

 • Het boek 'Het Keto-dieet' is hier te koop.
 • Een Keto kookboek is hier te koop.

 

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

 

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door een product te kopen via deze link of één van de links hierboven.

 

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties (1)


 • Eline Cok

  DiëtistLees meer

  Een ketogeen dieet werkt goed bij mensen met een insulineresistentie en mensen met epilepsie. Voor andere mensen is het vrij eenzijdig, bij deze variant van het koolhydraatbeperkte dieet ga je namelijk bijna alle koolhydraten mijden dus ook de vezel- en vitaminerijke producten die je lichaam nodig heeft. Daarnaast geeft het effect van ketose een slechte adem. Meer groente eten en minder bewerkte producten is wel altijd goed. Maar ik zou zelf een wat minder streng beperkte versie van koolhydraatbeperkt adviseren als je wilt afvallen.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Vlees
 • Groenten
 • Volle zuivelproducten
 • Noten
 • Zaden
 • Vetten (alle soorten)

Dit mag je niet

 • Suikers (minder)
 • Eiwitten (minder)
 • Koolhydraten (minder)

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Minder eiwitten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top