Vasten nabootsend dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Vasten nabootsend dieet (Fasting mimicking diet)

Het vasten nabootsend dieet (fasting mimicking diet) is bedacht door Dr. Valter Longo. Het achterliggende idee is dat je je lichaam laat geloven dat je aan het vasten bent.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Vijf dagen vasten nabootsen

Het dieet duurt 5 dagen, waarin je (heel) weinig calorieën eet en drinkt. Op dag 1 eet je rond de 1100 calorieën en op dag 2-5 rond de 725 calorieën per dag.

Positieve effecten

Volgens Longo heeft het vasten nabootsend dieet verschillende positieve effecten op je gezondheid. Als voorbeeld wordt genoemd dat je het proces van ouder worden vertraagd, doordat lichaamscellen zich bezig gaan houden met herstel in plaats van groei. Daarnaast worden positieve effecten op je bloedsuiker en cholesterol genoemd.

Voorverpakte maaltijden

Het dieet wordt ook wel het 'ProLon fasting mimicking dieet' genoemd, omdat bij het dieet ProLon producten worden verkocht: voorverpakte maaltijden voor alle 5 de dagen van het dieet.

De voorverpakte producten komen op de eerste dag rond een totaal van 1100 calorieën en op de andere dagen op 725 calorieën. De eerste dag komen de calorieën voor 10% van eiwitten, 56% van vetten en 34% van koolhydraten. De andere dagen is dit 9% eiwitten, 44% vetten en 47% koolhydraten.

-2-

Vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij

Alle ProLon producten die worden verkocht bij het dieet zijn vegetarisch, glutenvrij en lactosevrij. Bij de producten moet je denken aan soepjes, repen, drankjes, maar ook olijven. Naast de ProLon producten is het idee dat je niets anders eet. Het advies is wel om genoeg water te drinken naast de producten.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met een (huis)arts of diëtist, zeker bij diabetes of darmklachten.

Boeken

Het boek van het lang leven dieet is hier te koop. Ander boeken van Valter Long vindt je hier.

-1-

Vergelijkbare diëten

Het vasten nabootsend dieet zit verwerkt in het lang leven dieet (ook bedacht door Dr. Longo). Andere diëten die gebruik maken van (periodiek) vasten zijn bijvoorbeeld het 5:2 vasten dieet, de dr. Ludidi methode, het acht uur dieet, het Galveston dieet en het TRF dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Cholesterol verlagen
  • Part-time

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top