Het watermeloendieet

Doel: Snel afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Watermeloendieet

Het watermeloendieet is een zogenaamd monodieet. Je eet een aantal dagen namelijk alleen maar watermeloen. Van het dieet bestaan verschillende versies die voornamelijk verschillen in het aantal dagen dat je alleen watermeloen eet.

Via de homepage kun je het watermeloendieet met andere diëten vergelijken.

Crash- en detoxdieet

Het watermeloendieet is een typisch crashdieet. Je eet zeer weinig calorieën voor een korte periode om zo snel mogelijk af te vallen. Het dieet is daarnaast bedoeld als ‘cleanse’ (detoxdieet). Door alleen watermeloen te eten moeten de gifstoffen uit je lichaam worden gespoeld. Hoe dat precies gebeurt is onduidelijk.

-1-

Drie tot tien dagen

Afhankelijk van de variant eet je alleen watermeloen voor drie tot tien dagen. Daarna worden ook andere producten aan het dieet toegevoegd en is er dus geen sprake meer van een monodieet. Je kunt hierbij denken aan rijst, volkorenbrood of mager vlees.

Geen monodieet

Van het watermeloendieet bestaat er ook een variant waarbij niet alleen watermeloen wordt gegeten. Deze variant is dus geen monodieet. Je eet 2 (normale) maaltijden per dag en tussendoor watermeloen.

Watermeloenen eten

Je eet alleen watermeloenen die goed rijp zijn. Je kunt ze in stukjes eten of mixen tot een sapje. Ook kun je kleine stukjes invriezen en als blokjes eten.

Let op

Dit is een zwaar crashdieet. Begin niet zomaar aan dit dieet. Bespreek het eerst met een (huis)arts of zoek contact met een diëtist.

-1-

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere crashdiëten zijn het 17-dagen dieet, het komkommerdieet, het 1200 calorieën dieet, het Dr. Nowzaradan dieet en het koolsoepdieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Watermeloen
 • Rijst (na 1e dagen)
 • Volkorenbroord (na 1e dagen)
 • Mager vlees (na 1e dagen)

Dit mag je niet

 • Alles behalve watermeloen (1e dagen)

Filters

 • Afvallen
 • Crashdieet
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Detox
 • Minder vet

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top