17 Dagen Dieet

o.b.v. 3 reacties

Doel: 6 kilo afvallen in 17 dagen of langer

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is bedacht door Dr. Mike Moreno. Het is een koolhydraatarm dieet en bestaat uit fases van 17 dagen. Elke fase pas je je voedingspatroon en het aantal calorieën dat je inneemt aan.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Fase 1: ‘Versnellen’

Tijdens de eerste 17 dagen eet je helemaal geen koolhydraten. Dus geen pasta, rijst, aardappelen of andere producten met koolhydraten. Hierdoor ga je, volgens de bedenkers, vet verbranden. Je eet ook minder calorieën: zo’n 1200 per dag. Dit is best weinig (zie ook calorieën tellen). Door dit lage aantal calorieën kan het dieet daarom gezien worden als een crashdieet.

Naast minder koolhydraten eet je ook minder vet, suiker en zout en meer eiwitten, groenten en fruit. 

Als je tijdens fase 1 je streefgewicht al hebt bereikt mag je stoppen. Anders ga je door naar fase 2.

-2-

Fase 2: ‘Verbeteren’

Tijdens de tweede 17 dagen van het dieet wissel je af tussen versneldagen en verbeterdagen. Op de versneldagen eet je net als in fase 1. Op de verbeterdagen mag je een aantal producten (die je eerder niet mocht) weer wel (bijvoorbeeld aardappelen).

Fase 3: ‘Veranderen’

De derde 17 dagen van het dieet ga je wennen aan je nieuwe eetpatroon, waarbij je nog meer producten herintroduceert in je dieet (bijvoorbeeld pasta) en blijf je veel eiwitten, fruit en groenten eten.

Fase 4: ‘Volharden’

Deze fase van het 17 dagen dieet duurt de rest van je leven. Dit is om op gewicht te blijven. Door de weeks eet je zoals in de eerste drie fases en in het weekend mag je eten wat je maar wilt. 

Sporten

Minimaal 17 minuten per dag (6 dagen per week) intensief trainen.

Thuis sporten? Vind hier fitnessapparatensportmateriaal en gadgets
Vergeet ook sportkleding niet! 

Boeken

  • Het boek 'Het 17 Dagen Dieet' is hier te koop.
  • Het kookboek is hier te koop.
  • Het werkboek is hier te vinden.

Let op

Overleg eerst met een diëtist of huisarts voordat je aan dit dieet begin.

-1-

Vergelijkbare diëten

Andere diëten die beperkt zijn tot zo'n 1200 calorieën zijn het Dr. Nowzaradan dieet en het 1200 calorieën dieet. Andere crashdiëten zijn bijvoorbeeld het Ziekenhuisdieet en het 3-day diet plan.

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Wel

  • Vlees
  • Vis
  • Eieren
  • Groene thee

Niet

  • Pasta (fase 1)
  • Brood (fase 1)
  • Aardappelen (fase 1)
  • Rijst (fase 1)
  • Koolhydraten (minder)

Doelen

  • Afvallen
  • Crashdieet
  • Minder suiker
  • Minder koolhydraten
  • Minder vet
  • Minder zout

Beweging

Minimaal 17 minuten per dag (6 dagen per week) intensief trainen.

Reacties (3)
Iva Oei, Dietistenpraktijk HRC
Diëtist Lees meer

Minder koolhydraten eten kan best een goed idee zijn, vooral als je op dit moment teveel koolhydraten eet. Als je teveel koolhydraten eet, is de kans namelijk groot dat je ook teveel calorieën tot je neemt en het moeilijk vindt om je hongergevoel te reguleren. 17 dagen is dan een lekker korte tijd om er eens bij stil te staan hoeveel koolhydraten je eigenlijk eet. Doordat het zo kort is voelt het ook niet als een eindeloos gedoe. Daarom lijkt dit dieet mij uiterst geschikt voor mensen die overwegend gezond zijn, een klein beetje af willen vallen en die op zoek zijn naar een confrontatie met hun eigen koolhydraat-inname. Wat je namelijk in de andere reacties ziet, is dat een tikje van 17 dagen ook zorgt voor een andere voedselkeuzes op de langere termijn. Als er sprake is van hypertensie, hoog cholesterol dien je extra aandacht te hebben voor de lagere inname van vet en zout, die staat voor jou dan zeker op de voorgrond. Indien je een nieraandoening hebt, zou ik dit dieet afraden. Dit, omdat het dieet kan leiden tot een hogere inname van eiwitten en dit de nieren kan belasten. Als je diabetes hebt en daarbij insuline spuit, wordt dit dieet niet aanbevolen vanwege de korte duur en daarbij instabiele koolhydraatinname.

Derek
Het dieet werkt volgens mij prima. Ik ben in totaal 4kg afgevallen in 17 dagen. In het begin is het koolhydraatarm eten lastig en vergt het wat discipline om niet toch een broodje te nemen. Na een week begint je lichaam er aan te wennen. Het dieet heeft ervoor gezorgd dat ik beter ben gaan nadenken over voeding. Ik blijf op dit moment koolhydraatarm eten met af en toe wel een pizza of een pasta. Dit zorgt er echter niet voor dat ik weer zwaarder wordt.
Lot
Erg fijn dieet! De eerste drie dagen wel een beetje een hongergevoel in de middag. Het kookboek en werkboek zijn erg prettig om inspiratie uit op te doen en handvatten te krijgen om gevarieerd te blijven eten. Na 17 dagen gematigd streng zijn (lees: door de weeks fase 1 en in het weekend fase 2 met 3x een uur intensief sporten per week) 3,5 kg kwijt. Nadien doorgegaan op diezelfde manier en na 1,5 maand ruim 6 kg kwijt! Voor mij echt een life-changer. Voel me een stuk fitter, minder vermoeid, minder buikpijn, minder hoofdpijn. Ik blijf lekker doorgaan met minder koolhydraten!
https://selectyourdiet.com/nl/dieet/17-dagendieet Erg fijn dieet! De eerste drie dagen wel een beetje een hongergevoel in de middag. Het kookboek en werkboek zijn erg prettig om inspiratie uit op te doen en handvatten te krijgen om gevarieerd te blijven eten. Na 17 dagen gematigd streng zijn (lees: door de weeks fase 1 en in het weekend fase 2 met 3x een uur intensief sporten per week) 3,5 kg kwijt. Nadien doorgegaan op diezelfde manier en na 1,5 maand ruim 6 kg kwijt! Voor mij echt een life-changer. Voel me een stuk fitter, minder vermoeid, minder buikpijn, minder hoofdpijn. Ik blijf lekker doorgaan met minder koolhydraten! 4 out of 5
https://selectyourdiet.com/nl/dieet/17-dagendieet Het dieet werkt volgens mij prima. Ik ben in totaal 4kg afgevallen in 17 dagen. In het begin is het koolhydraatarm eten lastig en vergt het wat discipline om niet toch een broodje te nemen. Na een week begint je lichaam er aan te wennen. Het dieet heeft ervoor gezorgd dat ik beter ben gaan nadenken over voeding. Ik blijf op dit moment koolhydraatarm eten met af en toe wel een pizza of een pasta. Dit zorgt er echter niet voor dat ik weer zwaarder wordt. 4 out of 5
https://selectyourdiet.com/nl/dieet/17-dagendieet Minder koolhydraten eten kan best een goed idee zijn, vooral als je op dit moment teveel koolhydraten eet. Als je teveel koolhydraten eet, is de kans namelijk groot dat je ook teveel calorieën tot je neemt en het moeilijk vindt om je hongergevoel te reguleren. 17 dagen is dan een lekker korte tijd om er eens bij stil te staan hoeveel koolhydraten je eigenlijk eet. Doordat het zo kort is voelt het ook niet als een eindeloos gedoe. Daarom lijkt dit dieet mij uiterst geschikt voor mensen die overwegend gezond zijn, een klein beetje af willen vallen en die op zoek zijn naar een confrontatie met hun eigen koolhydraat-inname. Wat je namelijk in de andere reacties ziet, is dat een tikje van 17 dagen ook zorgt voor een andere voedselkeuzes op de langere termijn. Als er sprake is van hypertensie, hoog cholesterol dien je extra aandacht te hebben voor de lagere inname van vet en zout, die staat voor jou dan zeker op de voorgrond. Indien je een nieraandoening hebt, zou ik dit dieet afraden. Dit, omdat het dieet kan leiden tot een hogere inname van eiwitten en dit de nieren kan belasten. Als je diabetes hebt en daarbij insuline spuit, wordt dit dieet niet aanbevolen vanwege de korte duur en daarbij instabiele koolhydraatinname. 4 out of 5
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.