Over de website   


Wat is selectyourdiet.com?

Selectyourdiet.com is een website waarop je diëten kunt vergelijken, informatie over diëten kunt lezen en de mening van diëtisten over deze diëten kunt vinden.


Wat is het doel van de selectyourdiet.com?

Het doel van de website is dat...

  • je als bezoeker makkelijk diëten kunt vergelijken;
  • je als bezoeker de informatie over diëten vindt die je zoekt;
  • je gemakkelijk professionele hulp van een diëtist kunt vinden.


Hoe komen dieetpagina’s tot stand?

De inhoud van de dieetpagina’s wordt gecreëerd met ondersteuning van diëtisten. Informatie over diëten en dieetboeken wordt verzameld of ontvangen via de openbare toevoegpagina. Het dieet wordt zo neutraal mogelijk beschreven en opgemaakt. Als een dieet op de website wordt geplaatst, wordt de tekst gecontroleerd door één of meerdere diëtisten. Zij passen de informatie aan en voegen de nodige waarschuwingen toe. Lees onder het kopje 'diëtisten' meer over de betrokken diëtisten.

De teksten op de website worden regelmatig aangepast en verbeterd. Feedback van bezoekers op de inhoud en opbouw van de teksten zijn zeer welkom. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.


Reviews
 

Iedereen kan een review plaatsen op de website. Zo kun je je ervaring met het dieet delen of je mening geven. Lees hier meer over hoe dat werkt.

Het is voor selectyourdiet.com moeilijk om te controleren of reviews van bezoekers gebaseerd zijn op echte ervaringen. De reviews worden desalniettemin gecontroleerd en, als nodig, verwijderd, bijvoorbeeld bij kwetsende of lasterlijke inhoud.


Reviews van diëtisten

Om de bezoekers van betrouwbare reviews te voorzien vraagt selectyourdiet.com ook verschillende diëtisten om reviews te plaatsen. Deze reviews zijn makkelijk te herkennen doordat er 'diëtist' bij staat en de reactie een andere kleur heeft. Lees onder het kopje 'diëtisten' meer over de betrokken diëtisten. 

Diëtisten


We bedankten hieronder graag de diëtisten die hebben bijgedragen aan de website:


Jolande van Teeffelen
Diëtist en ondernemer

Jolande is eigenaresse van diëtistenpraktijk HRC en is zeer betrokken bij de site. Ze heeft vele pagina's gecontroleerd en de online dieetadviespagina is samen met Jolande gemaakt.

Eline Cok, Lisaira Coffie en Danielle van Straveren
Diëtisten

Eline, Lisaira en Danielle zijn aangesloten bij diëtistenpraktijk HRC en hebben veel verschillende beoordelingen & reviews gedaan.

Jade de Clercq
Diëtist en ondernemer

Jade heeft haar eigen praktijk in Bornem (België) en is daarnaast werkzaam in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Jade heeft veel diëten op de site beoordeeld.

Dominique Flink
Diëtist

Dominique is diëtist in Schiedam en is gespecialiseerd in kinderdiëtetiek, sportdiëtetiek en begeleiding bij bariatrische chirurgie. Dominique heeft veel diëten op de site beoordeeld.

Jolien Herthogs
Diëtist

Jolien is diëtist in Zoersel (België) heeft zich gespecialiseerd als diabeteseducator en sportdiëtiste. Jolien heeft veel diëten op de site beoordeeld.

 

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top