Het yoghurtdieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het (magere) yoghurtdieet

Het yoghurtdieet is een dieet waarbij je in een korte periode probeert af te vallen door yoghurt te eten in plaats van andere producten. Het dieet wordt ook wel het 'magere yoghurtdieet' genoemd.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Verschillende varianten

Van het dieet zijn meerdere varianten te vinden. Deze zijn grofweg in twee categorieën te verdelen. De eerste categorie omvat varianten die ‘bovenop’ een ander dieet kunnen worden gevolgd. In de tweede categorie zitten andere varianten van het dieet, waarbij de focus ligt op het enkel eten van yoghurt (op sommige dagen).

-1-

Categorie 1: Het yoghurtdieet bovenop een ander dieet

Bij deze categorie varianten van het yoghurtdieet verwerk je yoghurt in het dieet dat je al volgt. Dit kan elk dieet zijn, maar vaak worden koolhydraatarme diëten genoemd, zoals het keto dieet.

Het idee is dat je zo’n 2 liter yoghurt per dag eet: bij elke maaltijd eet je wat yoghurt en ook 2x als tussendoortje. Afhankelijk van de variant moet dit wel/niet in het weekend.

Het achterliggende idee is dat yoghurt moet helpen met het verminderen van hongergevoel.

Categorie 2: Hele dagen alleen yoghurt eten

Deze tweede categorie bevat varianten van het dieet waar wordt gekozen om hele dagen alleen yoghurt eten. Ook in deze categorie wordt gekozen voor 2 liter yoghurt per dag. De varianten uit categorie 2 kunnen worden gezien als eiwitrijke/koolhydraatarme diëten.

Om-de-dag alleen yoghurt eten

Er kan worden gekozen om om-de-dag alleen yoghurt te eten (zogenaamde yoghurtdagen). Andere dagen eet je ‘normaal’ (maar wel zo gezond mogelijk) en eet je minder yoghurt dan op de yoghurtdagen (bijvoorbeeld 3 keer per dag een bakje van 200 ml).

Dit is het geval in de variant die wordt geschreven door FormaFast. Hierbij eet je (gedurende maximaal 2 weken) op maandag, woensdag en vrijdag alleen yoghurt. Op de andere dagen wordt geadviseerd minder koolhydraten en vetten te eten.

Weer een andere variant duurt 4 weken, waarbij je de eerste 2 weken yoghurtdagen en ‘normale’ dagen afwisselt. In de derde week heb je steeds 2 ‘normale’ dagen voordat je weer een yoghurtdag doet en in de laatste week heb je slechts één yoghurtdag.

-2-

Yoghurtbalansdagen

Ook kan bij het yoghurtdieet worden gekozen om af-en-toe een yoghurtdag te doen, alsof het een soort balansdag is.

Wat voor yoghurt?

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten yoghurt die je zou kunnen kiezen. Echter, het is van de belang dat je voor de ‘juiste’ yoghurt kiest. Hierbij worden genoemd: magere yoghurt, halfvolle yoghurt en Griekse yoghurt. Van belang is dat er weinig suikers, weinig verzadigde vetten en veel eiwitten in de yoghurt zitten.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Vergelijkbare diëten

Een ander dieet waarbij yoghurt een belangrijke rol speelt is het aardappel- en yoghurtdieet. Verder is het dieet te vergelijken met andere monodiëten, waarbij de focus op één product ligt.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Part-time

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top