Het Shepherd’s dieet

Doel: Afvallen en eten naar christelijke waarden

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Shepherd’s dieet (of het Herders dieet)

Het Shepherd’s dieet is een christelijk dieet, bedacht door Kristina Wilds. Het dieet is te volgen als online-programma, waarbij je verschillende e-boeken ontvangt.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Een dieet met veel christelijke aspecten

Christelijke waarden spelen een belangrijke rol in het Shepherd’s dieet. Je probeert bijvoorbeeld te eten zoals Jezus zou eten, je bidt voor hulp bij het dieet en probeert zonden als gulzigheid en luiheid te voorkomen.

Wat zou Jezus eten?

Tijdens het volgen van dit dieet probeer je te eten zoals Jezus zou hebben gegeten. Volgens de bedenkers is dat een mix van het Paleo dieet en het Mediterrane dieet.

Producten die als voorbeelden worden genoemd zijn groentes, verse kruiden, bonen, fruit, noten en zaden. Daarnaast behoren duurzaam verkregen vlees en zuilvelproducten tot de opties.

Verwerkte producten (denk aan cornflakes) dienen te worden ontweken.

-2-

Het Geheim van Moses

Periodiek vasten is ook opgenomen als onderdeel van het dieet. Onder de naam ‘Het geheim van Moses’ wordt geadviseerd om korte periodes van vasten in te lassen. Dit houdt in dat je bepaalde dagdelen niets eet. In deze periode drink je wel water of bijvoorbeeld thee of koffie.

Het geheim van Moses moet helpen bij het afvallen, maar ook bij het verkrijgen van meer zelfdiscipline.

Proberen zondenvrij te eten

Zondevrij proberen te eten is, naast bidden, onderdeel van het programma. Gulzigheid (bijvoorbeeld meer eten dan je nodig hebt) kun je, onder andere, voorkomen door 20 minuten te wachten nadat je gegeten hebt voordat je (eventueel) nog meer eet. Het kan, volgens de bedenkers, even duren voordat je een verzadigd gevoel hebt van het eten dat je hebt gegeten.

Daarnaast focus je je op meer zelfcontrole, bijvoorbeeld door geen ongezonde producten te eten.

Bidden voor hulp bij het dieet

Tijdens het volgen van het dieet wordt aangeraden te bidden en God te vragen je te helpen bij het dieet. Daarnaast stellen de bedenkers dat het bidden helpt om stress te verminderen.

Het online-programma

Het Shephard’s diiet is als online-programma te volgen. Hierbij ontvang je verschillende e-boeken, bijvoorbeeld een boekje met producten die Jezus zou eten, een boek over het geheim van Moses (periodiek vasten) en een ‘Prayer Warrior anti-stress’ gids.

-1-

Drie fases in het dieet

Het dieet kent drie verschillende fases. De eerste twee fases duren ieder zo’n twee weken. De laatste fase duurt de rest van je leven.

In de eerste twee fases mag je geen suikers, granen, geraffineerd meel en zetmeelrijke groentes eten of drinken. Deze twee fases verschillen voornamelijk op spiritueel vlak van elkaar. In de derde fase mag je weer granen en zetmeelrijke groentes eten.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg vooral eerst even met je (huis)arts of een diëtist.

Vergelijkbare diëten

Dit dieet bevat aspecten van het Mediterrane dieet, het Paleo dieet en Periodiek vasten. Voorbeelden van andere christelijke diëten zijn het Genesis dieet en het dieet van de Maker.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Zaden
 • Bonen
 • Verse kruiden
 • Fruit
 • Groente
 • Duurzaam verkregen zuivelproducten
 • Duurzaam verkregen vis
 • Duurzaam verkregen vlees
 • Noten
 • Onverwerkte producten

Dit mag je niet

 • Suikers (minder)
 • Bewerkte producten
 • Alcohol
 • Zetmeel (eerste fases)
 • Granen (eerste fases)
 • Geraffineerd meel

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Duurzaam dieet

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top