Het OMAD dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het One Meal A Day (OMAD) dieet

Het OMAD dieet is een (extreme) vorm van vasten. Je eet namelijk slechts één keer per dag. De rest van de dag eet je niets.

Via de homepage kun je het OMAD dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

De 23:1 methode

De enige maaltijd per dag moet binnen een uur worden gegeten. De rest van de dag (23 uur) wordt er gevast. Tijdens deze 23 uur mag je wel water, thee, koffie of andere drankjes zonder calorieën drinken.

De regels van het dieet

Het OMAD dieet kent een aantal regels:

  • Je mag maar één maaltijd per dag
  • Je moet de maaltijd binnen één uur eten
  • De maaltijd moet passen op een ‘normaal’ bord, bijvoorbeeld een bord met een diameter van 28 cm.
  • Je mag niet te veel eten op je bord doen. Hiervoor worden verschillende ‘hoogtes’ genoemd: het eten mag niet meer dan 3 cm of 7,5 cm boven het bord komen.
  • Je moet elke dag ongeveer rond dezelfde tijd de maaltijd eten. Dit hoeft niet exact op hetzelfde moment, maar bijvoorbeeld binnen een blok van 4 uur.

-1-

Eten wat je wilt

Ondanks dat de tijd waarin je eet heel erg beperkt is, en de volume van de maaltijd ook wat wordt beperkt, zijn er geen regels omtrent wát je eet.

In het boek ‘The OMAD diet’ van Alyssa Sybertz staan echter wel recepten die bedoeld zijn om te voorkomen dat er een tekort aan nutriënten en energie ontstaat.

Let op!

Dit is een extreem dieet. Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist.

Vergelijkbare diëten

Andere vastendiëten zijn het 8 uur dieet, het 5:2 vastendieet, het 4:3 dieet, het TRF dieet en de dr. Ludidi methode.

Een ander dieet waarbij je slechts één maaltijd per dag mag is het simpelste dieet.

-1-

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Part-time

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top