Het NovaShops proteïne dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het NovaShops proteïne dieet

Het NovaShops proteïne dieet is een dieet met veel eiwitten (proteïnen), maar weinig koolhydraten en vetten en bestaat uit 4 fases. NovaShops verkoopt (dieet)producten die je tijdens het doorlopen van de fases kunt gebruiken. Voor elke fase wordt er door NovaShops een voorbeeld-eetschema gegeven, waarin deze producten zijn opgenomen.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

De 4 fases van het NovaShops proteïne dieet

Als je het NovaShops proteïne dieet volgt doorloop je de 4 fases van het dieet: de startersfase, de afbouw fase, de balansfase en de gezond leven fase.

Fase 1: De startersfase

De eerste fase van het dieet is het zwaarst en duurt maximaal 6 maanden. Je mag maximaal 45 gram koolhydraten, waarvan maximaal 20 gram suikers. Je ontwijkt daarom koolhydraatrijke producten (denk aan pasta en rijst) en eet geen fruit in deze fase. De gedachte hierachter is dat je in een ketose-staat komt en blijft. Lees meer over ketose op de pagina van het Keto dieet.

Veel eiwitten

Je eet in deze fase veel eiwitten: je lichaamsgewicht in grammen per dag. Dus als je 70 kilo weegt eet je 70 gram eiwitten per dag. Je neemt tussen de 4 en maximaal 6 proteïneproducten van NovaShops per dag.

Groente tussendoor

Groente eten tussendoor mag altijd, maar niet alle soorten groente. Groentesoorten met veel koolhydraten mag je niet (denk aan spruitjes, wortels en uien). Groente met weinig koolhydraten (denk aan sla, spinazie en broccoli) mag je onbeperkt.

Het advies van NovaShops is om zeker 400 gram groente per dag te eten.

-1-

Water, koffie en thee

Tijdens het dieet mag je water, thee en koffie drinken. NovaShops adviseert om voldoende (zeker 1.5 liter) per dag te drinken.

Fase 2: De afbouw fase

In de 2e fase van het dieet mag je weer wat meer soorten groente en sommige soorten fruit (maximaal 100 gram per dag). Daarnaast mag je mager vlees of magere vis (100 gram per dag) en magere zuivelproducten (100 gram per dan en zonder toegevoegde suikers).

Net als in de eerste fase mag je maximaal 45 gram koolhydraten per dag en eet je veel eiwitten (je lichaamsgewicht in grammen per dag).

Fase 3: De balansfase

In de derde fase mag je 75-100 gram aan koolhydraatrijke producten (denk aan pasta en brood) per dag eten. Daarnaast mag je nu 200 gram fruit per dag.

In deze fase ga je minder NovaShops producten eten (2 producten per dag) en keer je weer terug naar een ‘normaal’ ontbijt en 'normale' lunch. Het advies van NovaShops is nog altijd om veel groente te eten.

Fase 4: De gezond leven fase

In de vierde en laatste fase richt je je op het behouden van je gewicht en het bewustzijn van wat je eet. Je blijft opletten hoeveel koolhydraten en vetten je binnenkrijgt.

Het idee is dat je elke week evalueert hoeveel en wat je hebt gegeten. Als je bent aangekomen wordt aangeraden één of meer balansdagen in te voeren.

-2-

Sporten tijdens het dieet

Het wordt door NovaShops afgeraden om de eerste 2 weken van het dieet (fase 1) te sporten. Daarna kan het wel.

Supplementen nemen

Naast de dieetproducten zijn ook kalium supplementen opgenomen in de eerste drie fases van het dieet.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint, zeker bij diabetes of nierproblemen.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten met weinig koolhydraten en vetten zijn het 17 dagen dieet en het Dukan dieet. Lees hier meer over andere eiwitrijke diëten en hier meer over koolhydraatarme diëten.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Groente (niet alle soorten)
 • Mager vlees (vanaf fase 2)
 • Magere vis (vanaf fase 2)
 • Water
 • Koffie
 • Thee
 • Eiwitproducten

Dit mag je niet

 • Fruit (eerste fase)
 • Koolhydraten (minder)

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Minder vet
 • Met supplementen

Bewegen

Tijdens de eerste 2 weken wordt sporten afgeraden.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top