Het CICO dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het CICO dieet

CICO staat voor ‘calories in, calories out’ (calorieën erin, calorieën eruit) en is bekend van de website Reddit. Het dieet heeft een simpel principe, namelijk dat je minder calorieën moet binnenkrijgen dan dat je verbandt per dag om af te vallen.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-3-

Wat is een calorie?

Een (kilo)calorie staat gelijk aan de hoeveelheid energie die nodig is om water één graden te laten opwarmen. Lees hier meer over calorieën.

Calorieën tellen

Bij het volgen van het CICO dieet hou je bij hoeveel calorieën je eet en drinkt en hoeveel calorieën je verbrandt met dagelijkse activiteiten en bewegen of sporten.

Het maakt niet uit wat je eet of drinkt

Het maakt bij het CICO dieet niet uit wat je eet of drinkt. Snoep, fastfood en frisdrank zijn dus allemaal toegestaan. Alleen het aantal calorieën is relevant. Het idee van CICO is dat je afvalt zolang je het aantal calorieën dat je verbrandt hoger is dan wat je aan calorieën binnenkrijgt.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met een (huis)arts of een neem contact op met een diëtist.

-3-

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten waarbij je calorieën bijhoudt zijn het Noom dieet, het 1200 calorieën dieet en het Bier en worst dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top