Skinnyminds

Doel: Zo’n 0,5 – 1 kg per week afvallen

Let op: dit is slechts het doel van de methode, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Skinnyminds

Skinnyminds is de meest recente afvalmethode van Mieke Kosters en is een samenvoeging van haar eerdere boeken.

Via de homepage kun je deze methode met verschillende diëten vergelijken.

Geen dieet

Een belangrijke stelling van Skinnyminds is dat het geen dieet is. De bedenkers zien het als een methode om af te vallen met gedragsverandering en het veranderen van je mindset rondom eten.

-1-

Afvallen door eigen regie te pakken en te kiezen voor het allerlekkerste

Bij het volgen van de afvalmethode draait het voornamelijk om eigen regie. Ook draait het om bewuste keuzes maken en bijvoorbeeld niet te eten uit emotie, verveling of vanwege de gezelligheid.

Een belangrijk aspect hierbij is dat je alleen kiest voor hetgeen je het allerlekkerst vindt als je een keer wilt snacken. Dingen die wel lekker zijn, maar niet je favoriet, laat je liggen. Daarnaast ga je ook zeker één keer per dag nee zeggen tegen (ongezond) eten.

Coaches

Skinnyminds maakt gebruik van (lifestyle) coaches om je te begeleiden bij het volgen van de methode. De coaches zijn opgeleid door Skinnyminds middels een coachopleiding (geaccrediteerd is bij de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen). 

De coaches helpen je bij het veranderen van je eetgedrag. Hierbij is het handig om te weten welk afslanktype je bent. 

-2-

Afslanktypes

Onderdeel van de methode is bepalen welk afslanktype je bent. Er worden vijf verschillende types omschreven:

  1. De prinses

De prinses heeft weinig zin om te beginnen met afvallen en stopt zodra er moeite voor moet worden gedaan. Het liefste valt dit type snel af, zonder veel moeite of kritiek en mét lekker eten.

  1. De angsthaas

Dit afslanktype durft niet te beginnen met afvallen uit angst om te falen of juist uit angst voor succes.

  1. Het genie

Het genie weet alles van diëten en heeft alles al geprobeerd. Niets is gelukt en dit type geeft de schuld aan de omgevingsfactoren, waardoor hij/zij sneller stopt met afvallen.

  1. De perfectionist

Dit type wilt geen fouten maken. Hij/zij doet veel aan analyseren en controleren. Mocht het een keer misgaan, gaat het gelijk helemaal mis (bijvoorbeeld doorgaan met slecht eten, aangezien het toch al mis is gegaan).

-1-

  1. De erkenningsjunk

De erkenningsjunk wilt waardering van iedereen voor het afvallen en is erg bezig met anderen. Hij/zij vergeet zijn/haar eigen dieetdoelen daarmee snel. Dit type vindt ‘nee zeggen’ lastig en is bang voor kritiek.

Online basiscursus of persoonlijk coachplan (onder begeleiding)

Op de website van skinnyminds worden zowel een online basiscursus als een persoonlijk coachplan met begeleiding van 6 maanden aangeboden.

Let op

Overleg altijd eerst met je huisarts of een diëtist voordat je aan een afvalmethode begint.

Boeken

Van de methode is het boek Skinnyminds uitgegeven. Dit boek is gebaseerd op de eerdere boeken van Mieke Kosters, namelijk:

-1-

Vergelijkbare diëten/methodes

Voorbeelden van andere diëten/methodes die werken met coaches zijn het Restart dieet, het PowerSlim dieetNewFysic en het Optavia dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Doelen

  • Afvallen

Beweging

Bewegen naar eigen inzicht

Reacties (0)
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.