Protislank proteïnedieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Protislank proteïnedieet

Het Protislank proteïnedieet (of het Protislank eiwitdieet) is een dieet met weinig koolhydraten en veel eiwitten. Je consumeert bij dit dieet minder calorieën dan je nodig hebt, met als doel af te vallen.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

De pijlers van het dieet

Protislank beschrijft drie pijlers van het dieet: de proteïneproducten van Protislank, de vier verschillende fases van het dieet en persoonlijke begeleiding en advies van een diëtist of expert.

De vier fases van het Protislank proteïnedieet

Het dieet bestaat uit vier verschillende fases: De consequente fase, de gematigde fase, de overgangsfase en de nieuwe levensfase.

De consequente fase betreft 70% van het programma, de gematigde fase 20% en de overgangsfase 10%. De vierde fase valt buiten he programma en betreft de periode na het dieet. Hoe lang elke fase duurt is afhankelijk van het resultaat. Er is dus geen voorgeschreven aantal aan dagen per fase.

Fase 1 - De consequente fase

Tijdens de consequente fase eet je 5 Protislank-proteïneproducten per dag (alleen de producten met het label ‘fase 1’). Naast de Protislankproducten eet je 250-500 gram groente (van het lijstje met toegestane groentes) per dag en eventueel wat ongezoete sojamelk.

De hoeveelheid koolhydraten die je binnen mag krijgen in deze fase is zeer beperkt: maximaal 45 gram koolhydraten per dag. Daarnaast eet je weinig vetten en drink je weinig of geen alcohol.

-2-

Fase 2 – De gematigde fase

Tijdens de gematigde fase eet je 4 Protislank-proteïneproducten (met het label ‘fase 1 en 2’ of ‘fase 2’) en 250-500 gram groente per dag (wederom van de lijst met toegestane groentes).

Net als in de eerste fase moet de hoeveelheid koolhydraten worden beperkt tot maximaal 45 gram per dag. Wel mag je in deze fase een stukje mager vlees, vis of vleesvervanger (100-150 gram) bij het avondeten. Je vindt hier een lijst met de toegestane soorten vlees en vis. 

Fase 3 – De overgangsfase

Tijdens de derde fase eet je 2-3 Protislank-proteïneproducten per dag. In deze fase ga je een ‘normaal’ ontbijt (in de eerste weken) en een ‘normale’ lunch (na 2-3 weken) herintroduceren in je dieet.

Net als in de tweede fase mag je bij het avondeten een stukje vlees(vervanger) of vis en eet je veel groente. Je beperkt nog wel je koolhydraten, vetten en alcohol.

Fase 4 – De nieuwe leefstijlfase

In de eerste twee weken van de vierde en laatste fase neem je 1 tot 2 Protislank-proteïneproducten per dag. Je eet weer normaal ontbijt, lunch en avondeten.

Na twee weken ga je ook weer koolhydraten toevoegen aan je dieet. Je mag 200 gram aan aardappelen, pasta of rijst aan je avondeten toevoegen. Daarnaast kun je de Protislank producten vervangen met 100 gram zuivel of een stuk fruit per dag.

Aan het einde van deze fase mag je ook weer 1-2 glazen rode wijn per week.

-1-

Sporten

Het wordt aangeraden om tijdens het volgen van dit dieet niet intensief te sporten, omdat je met dit dieet hiervoor te weinig calorieën binnenkrijgt. Wel wordt aangeraden om dagelijks een half uur tot een uur te wandelen of te fietsen.

5 keer per dag eten

Tijdens het volgen van het dieet eet je overdag zo’n 5 keer per dag. Het advies is om elke 2-4 uur wat te eten. Daarnaast wordt geadviseerd om dagelijks zo’n 1.5 tot 2 liter water te drinken.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint, zeker bij diabetes. Bij nierproblemen is dit dieet niet geschikt.

Vergelijkbare diëten

Andere diëten die gebruik maken van eiwitproducten zijn, onder andere, het Novashops proteïne dieet, het Almased dieet en het FormaFast dieet.

Voor een overzicht van andere eiwitrijke diëten klik je hier.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Protislank-proteïneproducten
 • Vleesvervangers
 • Mager vlees
 • Vis
 • Koolhydraatarme groente
 • Griekse yoghurt (0%)
 • Ongezoete sojamelk
 • Water

Dit mag je niet

 • Koolhydraten (minder)
 • Vetten (minder)
 • Alcohol (eerste fases)

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Minder vet

Bewegen

Dagelijks een half uur tot een uur wandelen of te fietsen.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top