Mijn leefstijl dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Mijn leefstijl dieet

Het ‘Mijn leefstijl dieet’ is bedacht door Natascha van der Stelt en opgesteld in samenwerking met Modifast. Het dieet bevat relatief weinig koolhydraten en veel eiwitten.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

ModiFast

In het boek wordt aangeraden Modifast-methodes te volgen. Deze methodes maken gebruik van maaltijdvervangers (denk bijvoorbeeld aan shakes en repen) om af te vallen. 

Als voorbeeld wordt de Modifast Intensive methode genoemd. Om precies te zijn: de 500 calorieën variant van de Modifast Intensive methode. Deze variant kent drie fases (A, B en C) die hieronder kort beschreven worden. Lees hier meer over deze en andere methodes van Modifast.

  • Fase A (maximaal 3 weken)

Tijdens deze eerste fase van de methode eet je 3 maaltijdvervangers per dag die samen 500 calorieën bevatten. In het boek en door Modifast wordt aangeraden dit maximaal 3 weken te doen.

  • Fase B (2 weken)

De tweede fase duurt 2 weken. Tijdens deze fase bouw je het aantal maaltijdvervangers van Modifast af. Je eet en drinkt tussen de 700 en 1200 calorieën per dag. De eerste week eet je 2 maaltijdvervangers per dag, de tweede week 1. Daarnaast eet je lichte (en gezonde) maaltijden.

-2-

  • Fase C (de laatste week en verder)

In de laatste fase eet je tussen de 1500 – 2000 calorieën per dag. Hierbij eet je geen maaltijdvervangers meer.

Zes keer eten per dag

Als je het leefstijl dieet volgt eet je zes keer per dag: naast ontbijt, lunch en avondeten heb je drie tussendoortjes: eentje tussen het ontbijt en de lunch in, eentje tussen de lunch en avondeten en een tussendoortje in de avond.

De 5 minuten regel

In het boek wordt de ‘5 minuten regel’ aangeraden: als je honger hebt moet je eerst 5 minuten wachten. Als je daarna nog steeds honger hebt kun je wat gaan eten.

60 recepten

Het boek 'Mijn leefstijl dieet’ bevat 60 recepten. De recepten zijn verdeeld in verschillende categorieën, waaronder salades, soepen, avondmaaltijden en sapjes.

Tips in het boek

Het boek bevat naast recepten en Modifast methodes ook tips voor tijdens het afvallen, bijvoorbeeld over wat je het beste kan doen als je uit eten gaat.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint, zeker bij diabetes of nierproblemen.

-1-

Het Boek

Het ‘Mijn leefstijl dieet’ is hier te koop.

Vergelijkbare diëten

Mijn leefstijl dieet is bedacht in samenwerking met Modifast. Andere diëten die gebruik maken van maaltijdvervangers zijn bijvoorbeeld het Optavia dieet en het FormaFast dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Modifast producten
  • Groente
  • Lichte en gezonde maaltijden

Dit mag je niet

  • Koolhydraten (minder)

Filters

  • Afvallen
  • Minder koolhydraten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top