Het Viva Mayr dieet

Doel: Het darmstelsel zuiveren

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Viva Mayr dieet

Het Viva Mayr dieet is bedacht door Dr. Franz Xaver Mayr en richt zich op het zuiveren van het darmstelsel. Het dieet wordt beschreven als een natuurgeneeskundige kuur.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Verschillende benamingen

Van het Viva Mayr dieet zijn verschillende namen bekend, waaronder 'de F.-X.-Mayrkuur,' de 'FX Mayr therapie' en de 'Mayr methode.'

-2-

Gezond darmstelsel

Het dieet richt zich voornamelijk op het krijgen van een gezond darmstelsel. Het idee is dat dit te bereiken is middels een detox, een alkaline dieet, mindfull eten en gedragsveranderingen.

De detox

Bij het volgen van het dieet wordt begonnen met een detox (of ‘cleansing’) van de darmen. Dit lijkt op verschillende manieren te kunnen. Een manier is om ongeveer 3 weken een beperkt melk- en brooddieet te volgen, maar een milde variant van periodiek vasten wordt ook genoemd als optie.

Een alkaline dieet

Een onderdeel van het Viva Mayr dieet is het ontzuren van het lichaam. De stelling is dat een overtollige zuurgraad in het lichaam kan bestaan en dat dit niet goed is. Dit moet opgelost worden door alkaline (basische producten) te eten, net als in het alkaline dieet. Hiervoor wordt geen wetenschappelijke onderbouwing geleverd.

Producten die worden genoemd als voorbeelden van zulke alkaline producten zijn groente, vis, noten en zaden.

Mindfull eten

Bij het dieet wordt tevens geadviseerd om mindfull te eten, net als in het Mindfulness dieet. Mindfull eten houdt in dat je je bewust bent over wát je eet, maar ook waarom je dat eet.

Lees hier meer over mindfull eten.

Gedragsveranderingen

Naast anders (en mindfull) eten zijn er nog andere gedragsveranderingen die bij het Viva Mayr dieet horen. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je eten 40 tot 60 keer kauwt, voordat je het doorslikt. Daarnaast is het de bedoeling dat je niet drinkt bij een maaltijd.

Verder wordt er geen rauwe voeding gegeten na 16:00 en wordt er niet gesnackt.

-2-

Producten die je wel/niet mag consumeren

Zoals eerder vermeld richt het Viva Mayr dieet zich op het eten van zogenaamde alkaline producten. Daarnaast wordt er voornamelijk gekozen voor ‘whole foods.’ Dit zijn onbewerkte plantaardige producten.

Koffie, alcohol, gluten, suikers en zuivelproducten dienen gemeden te worden.

Het VivaMayr Medical Center

In Oostenrijk is het VivaMayr Medical Center te vinden, waar je naar toe kan om het dieet te volgen. Naast de locaties in Oostenrijk (Wenen, Altaussee en Maria Wörth) zijn er ook andere locaties van het VivaMayr Medical Center, waaronder eentje in Londen.

Het is ook mogelijk om het zelf te doen met het boek The Viva Mayr Diet.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Boeken

Van het Viva Mayr is een ebook uitgegeven. Tevens is er een kookboek uitgegeven.

-2-

Vergelijkbare diëten

Het Viva Mayr dieet bevat onderdelen van het Alkaline dieet, het Mindfullness dieet en het plantaardig dieet.

Voorbeelden van andere detoxdiëten zijn het Body reset dieet, het Inside Out dieet en het Watermeloendieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Alkaline producten
  • Whole foods

Dit mag je niet

  • Koffie
  • Alcohol
  • Suikers (minder)
  • Gluten
  • Zuivelproducten

Filters

  • Glutenvrij
  • Detox

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top