Het TRF dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het TRF (time restricted feeding) dieet

TRF staat voor ‘time restricted feeding’ en wordt ook wel het TRE (time restricted eating) dieet genoemd. Het dieet draait om wanneer je eet, niet om wát je eet.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Periodiek vasten (intermittent fasting)

Het TRF dieet is een van de varianten van periodiek vasten, ook wel ‘intermittent fasting’ genoemd. Je eet een bepaalde periode van de dag (denk aan een periode van tussen de 8 en 12 uur). De rest van de dag eet je helemaal niets. Die periode ben je dus aan het vasten.

Bij de keuze voor bijvoorbeeld 10 uur per dag vasten blijft er dus 14 uur per dag over om te eten.

Drinken voor het tijdens het vasten

In het deel van de dag waarin je aan het vasten bent drink je wel, maar alleen drankjes die geen of zeer weinig calorieën bevatten (denk aan water, thee en koffie). Het gedeelte van de dag waarin je niet aan het vasten bent kun je alles drinken.

Het TRF dieet en eten

Zoals eerder benoemd bepert je met het TRF dieet alleen de tijd waarin je eet, niet wát en hoeveel je eet. 

Let op

Overleg met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint, zeker bij diabetes of darmklachten.

-2-

Boeken

In het boek 'The Circadian Code' van Dr. Satchin Panda wordt gebruik gemaakt van het TRF dieet.

Andere boeken die gebruik maken van (varianten van) periodiek vasten zijn bijvoorbeeld 'Het vastendieet' en 'Intermittent fasting.'

Vergelijkbare diëten

Het TRF dieet is een variant van periodiek vasten (intermitted fasting). Andere diëten die gebruik maken van vasten zijn bijvoorbeeld het 5:2 dieet, het lang leven dieet en het Galveston dieet

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top