Het aardappel- en yoghurtdieet

Doel: 5 kilo afvallen in 3 dagen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het aardappel- en yoghurtdieet

Het aardappel- en yoghurtdieet is een variant van het aardappeldieet. In tegenstelling tot het aardappeldieet is dit dieet geen monodieet. De focus ligt namelijk op 2 producten: aardappel en yoghurt.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Een dieet van 3 dagen

Het aardappel- en yoghurtdieet duurt 3 dagen en het doel is om 5 kilo af te vallen. Let op: dit is slechts het doel, niet per se het resultaat. Het dieet dient niet langer dan 3 dagen te worden gevolgd.

Gedurende de 3 dagen eet je alleen gekookte aardappelen en yoghurt. Daarnaast drink je genoeg water. Er lijken geen eisen te zijn aan de soort aardappel of de soort yoghurt die je eet. Ook over de exacte hoeveelheden, bijvoorbeeld hoe groot de aardappel moet zijn of hoeveel ml. yoghurt je per keer eet, zijn geen duidelijke instructies.

-2-

Voorgeschreven wat je per dag eet

Bij het aardappel- en yoghurtdieet is voorgeschreven wat je per dag eet als ontbijt, lunch en avondeten. Hieronder een overzicht. 

Hierbij is belangrijk om op te merken dat het aantal calorieën dat je binnenrkrijgt tijdens het dieet erg laag is. Het dieet valt daarom onder de crashdiëten.

Dag 1:

Als ontbijt eet je 1 gekookte aardappel en een bakje yoghurt. Bij de lunch 2 gekookte aardappelen en een bakje yoghurt. Als avondeten eet je twee bakjes yoghurt.

Dag 2:

Op de tweede dag bestaat je ontbijt alleen uit een bakje yoghurt. Als lunch eet je 2 gekookte aardappelen. Bij het avondeten mag je 1 gekookte aardappel en een bakje yoghurt.

Dag 3:

De laatste dag van het dieet eet je als ontbijt 1 gekookte aardappel. Als lunch mag je 1 gekookte aardappel en een bakje yoghurt. Bij het avondeten eet je alleen een bakje yoghurt.

Geen andere producten

Zoals eerder benoemd mag je bij dit dieet geen andere producten eten dan aardappel en yoghurt. Je mag bijvoorbeeld geen saus gebruiken bij je aardappels. Ook zout toevoegen is niet toegestaan.

-1-

Waarom aardappelen en yoghurt?

Het idee achter de aardappelen is dat je er snel een vol gevoel van krijgt, doordat aardappelen rijk zijn aan zetmeel. Yoghurt zou goed zijn voor de darmfunctie, doordat het probiotica bevat.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist.

Vergelijkbare diëten

Het aardappel- en yoghurtdieet is een variant van het aardappeldieet. Het dieet is verder te vergelijken met verschillende monodiëten/duodiëten, waar de focus op het eten van één of twee producten ligt.

Ook bestaat er een yoghurtdieet.

-1-

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Aardappelen
  • Yoghurt
  • Water

Dit mag je niet

  • Alle andere producten

Filters

  • Afvallen
  • Crashdieet
  • Vegetarisch
  • Part-time
  • Minder zout

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top