Carnivoor dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Carnivoor dieet

Van het Carnivoor dieet zijn verschillende varianten en veel boeken te vinden. De varianten verschillen voornamelijk in wat voor soorten vlees je mag en wat voor producten je naast vlees mag eten en drinken.

De basis van het dieet wordt mooi omschreven in de ‘Carnivoor formule’: Het carnivoor dieet = water + vlees (…. + eventuele extra producten).

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

Geen (of weinig) koolhydraten

Het Carnivoor lijkt op het Keto (of ketose) dieet. Je eet namelijk weinig tot geen koolhydraten. Het doel hierachter is om het lichaam in een staat van ketose te krijgen. Dit is een staat waarin je vetten verbandt in plaats van koolhydraten.

Drinken: wat wel en niet mag

Als je het Carnivoor dieet volgt drink je voornamelijk water. Daarnaast kun je (zeer passend bij dit dieet) een bottenbouillon maken om te drinken.

Sommige varianten van het dieet laten koffie en thee toe. Alle andere drankjes mag je niet, vooral geen drankjes die suikerhoudend zijn.

Eten: wat wel mag

Wat betreft vlees ligt de focus vooral op rundvlees. Lamsvlees, geitenvlees, hertenvlees, varkensvlees en kip zijn vaak ook goed. Daarnaast laten sommige varianten ook verwerkt vlees (denk aan salami of braadworst) en orgaanvlees (denk aan lever) toe.

Behalve verschillende soorten vlees worden soms ook vis, ei en zuivelproducten toegestaan. Deze producten worden voornamelijk toegestaand omdat het vette producten zijn. Dit past bij een keto-achtig dieet.

Eten: wat niet mag

Kort gezegd: je mag niets, behalve vlees en eventueel wat uitzonderingen. Je eet geen (of nauwelijks) koolhydraten. Dus geen brood, pasta of rijst, maar ook geen fruit of groente. Daarnaast mag je meestal geen alcohol, sauzen en kruiden.

Bij sommige varianten worden verwerkt vlees, orgaanvlees en langdurig bestorven vlees ook uitgesloten.

-1-

De hoeveelheid eten en drinken

Het Carnivoor dieet heeft (doorgaans) geen regels rondom hoe veel en hoe vaak je moet eten of drinken. Het algemene advies vanuit het dieet is: eet totdat je je vol voelt. Het dieet kent ook geen regels voor het aantal keer dat je per dag mag eten. Je eet wanneer je wilt.

Supplementen

Net als zuivelproducten, vis en verschillende soorten vlees, verschilt het Carnivoor dieet per variant ook of supplementen zijn toegestaan. Voorbeelden van supplementen die worden genoemd (in varianten waarbij het wél mag) zijn Betaine HCl en Ox bile.

Boeken

Er zijn (heel) veel verschillende boeken geschreven over het Carnivoor dieet. Hieronder een kleine selectie van deze boeken:

Vele andere boeken zijn hier te vinden.

-1-

Vergelijkbare diëten

Andere diëten met (zeer) weinig koolhydraten zijn te vinden in dit overzicht. Andere eiwitrijke diëten zijn hier te vinden.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past, of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • (Rund)vlees
 • Vis (sommige varianten)
 • Water
 • Koffie
 • Zuivelproducten (sommige varianten)
 • Koffie (sommige varianten)
 • Thee (sommige varianten)
 • Bottenbouillon

Dit mag je niet

 • Alcohol
 • Sauzen
 • Kruiden (sommige varianten)
 • Verwerkt vlees (sommige varianten)
 • Bestroven vlees (sommige varianten)
 • Fruit
 • Groente
 • Suikerhoudende drankjes
 • Bijna alles wat geen vlees is....

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top