Big Breakfast dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Big Breakfast dieet

De naam van het dieet zegt het al: je moet stevig ontbijten! De bedenker van het dieet, Dokter Daniela Jakubowicz, zegt dat het erg belangrijk is op welk moment van de dag je eet, doordat de hormonen die te maken hebben met je eetlust, energie en spijsvertering schommelen gedurende de dag.

Via de homepage kun je het Big Breakfast dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Ontbijt

Als je eiwitten, koolhydraten, vetten en suikers eet binnen 15 minuten nadat je wakker bent geworden, krijgt je spijsvertering een boost volgens Jakubowicz. Hierdoor zou je 's middags en 's avonds minder honger hebben.

Lunch & avondeten

Bij de lunch en het avondeten mag je geen koolhydraten of zoetigheid eten. Wel een beetje eiwitten, groente en fruit. Daarnaast mag je de hele dag door suikervrije drankjes en bouillon. Alcohol mag niet tijdens de eerste maand van het dieet.

Let op

Overleg bij diabetes of darmklachten met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

 -1-

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Stevig ontbijt
  • Suikervrije drankjes
  • Boullion

Dit mag je niet

  • Koolhydraten en suikers tijdens lunch of avondeten
  • Alcohol (tijdens de eerste maand)

Filters

  • Afvallen

Bewegen

Elke dag minstens 20 minuten

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Bronnen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top