Weight Watchers

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

WW (Weight Watchers)

Weight Watchers wordt tegenwoordig WW genoemd. WW is een afvalprogramma waarbij je werkt met een puntensysteem en producten invoert in een app om bij te houden wat je eet.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Online programma

Weight Watchers biedt een online programma aan die je volgt middels een app en via de website. Daarnaast kun je wekelijks naar bijeenkomsten toegaan. Aan het programma zijn wekelijkse kosten verbonden.

-1-

Smartpoints

WW werkt met zogenaamde smartpoints. Elk voedingsmiddel heeft een aantal smartpoints. Een zoete aardappel (100g) heeft bijvoorbeeld 3 smartpoints en een ei 2 smartpoints.

Hoeveel smartpoints een product heeft is door WW bepaald op basis van het aantal calorieën dat een product heeft en de hoeveelheid eiwitten, suikers en verzadigde vetten in het product.

Zeropoints

Het is ook mogelijk dat een product geen punten heeft. Dit wordt zeropoints producten genoemd. Voorbeelden hiervan zijn druiven, tomaten en appels. Zeropoints producten zijn de producten die door WW worden gezien als de basis van een gezond dieet. De producten krijgen daarom geen punten toebedeeld.

Je kunt alles eten en drinken

Het WW programma kent geen beperkingen in wat je mag eten en drinken, maar wel in hoeveel smartpoints je mag hebben. Hoeveel dat is verschilt per persoon en het plan dat wordt gevolgd.

Je kunt dus ongezond eten, maar dan ben je wel snel door je smartpoints heen.

Hoeveel smartpoints je mag

In de app voer je informatie over jezelf in. Op basis van je leeftijd, lengte, gewicht en geslacht wordt bepaald hoeveel smartpoints je per dag mag consumeren.

Je mag per dag maximaal 4 smartpoints meenemen om later te gebruiken. Deze worden toegevoegd aan je weekextra.

-2-

Weekextra

Naast het aantal smartpoints dat je per dag mag is er ook een weekextra. De weekextra bestaat uit een aantal smartpoints die je zelf mag verdelen plus de smartpoints die je hebt opgespaard. Je kunt dus soms wat extra eten, bijvoorbeeld als je uit eten gaat.

De weekextra wordt wel elke week gereset. Je kunt dus niet oneindig op blijven sparen.

Smartpoints bijhouden

Alle producten die je consumeert kun je bijhouden in de app, waarmee automatisch je smartpoints worden bijgehouden. Het is mogelijk de producten te scannen met de app.

Active points

Naast smartpoints en zeropoints zijn er ook active points. Dit zijn te punten die je krijgt toebedeeld voor alle beweeg- en sportactiviteiten die je doet.

Eens per week wegen

Elke week is er een weegmoment. Dit doe je steeds op dezelfde dag en rond dezelfde tijd. Je gewicht hou je bij in de app. De hoeveelheid smartpoints en active points die bij je passen veranderen automatisch mee met je veranderende gewicht.

Het MijnWW programma: Groen, blauw of paars

Als je het MijnWW programma volgt kun je kiezen uit het groene, blauwe of paarse plan. De plannen verschillen in het aantal smartpoints dat je per dag mag hebben en hoe groot je lijst is met zeropoint producten die je mag eten of drinken. De verwachting bij dit programma is dat je 1 kg per week afvalt. Let op: dit is slechts de doelstelling. Niet per se het resultaat.

Met hulp van een vragenlijst kun je bepalen welk plan het beste bij jou past.

-1-

Groen

Het groene plan heeft het hoogste aantal smartpoints dat je per dag mag: minimaal 30. Daarnaast mag je 100 verschillende soorten zeropoint producten, maar dit beperkt zich tot groente- en fruitproducten.

Blauw

Het aantal smartpoints dat je mag per dag is iets minder als je het blauwe plan volgt, namelijk minimaal 23. Je mag wat betreft zeropoints producten naast groente en fruit ook eiwitrijke producten. Dit plan komt overeen met het WW freestyle plan.

Paars

Het paarse programma heeft de minste smartpoints (minimaal 16 per dag), maar de meeste zeropoint producten die je mag. Naast groente, fruit en eiwitrijke producten mag je hier ook aardappelen en bepaalde (volkoren) graanproducten.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Boeken

Door Weight Watchers zijn veel verschillende (kook)boeken uitgegeven:

De andere boeken vind je hier.

-2-

Vergelijkbare diëten

Een ander dieet dat gebruik maakt van een app is het Noom dieet.

Voorbeelden van andere dieetprogramma’s zijn het Optavia dieet en Modifast.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Doelen

  • Afvallen
  • Gezond(er) eten

Beweging

Bewegen naar eigen inzicht

Reacties (0)
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.