Skinny Guy's Guide

Doel: 4-5 kilo aankomen in 4 weken

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Skinny Guy's Guide 

Dit dieet is bedoeld voor 'skinny' mensen die veel moeite hebben met aankomen. Het dieet (of de 'guide') is geschreven door Vince Del Monte. 

Via de homepage kun je Skinny Guy's Guide met andere diëten vergelijken.

-1-

Veel eten!

Het belangrijkste bij dit dieet is dat je blijft eten. Del Monte raadt aan om elke 2,5 uur te eten (zet een wekker om je eraan te herinneren dat je moet eten).

Eet je eerste maaltijd 15-30 minuten nadat je wakker bent geworden. Niet later. En zorg dat je stevig eet. Verdubbel bijvoorbeeld het ontbijt dat je nu normaal eet.

Daarna eet je dus (minimaal) om de 2,5 uur. Ook hier is de tip om alles wat je normaal eet te verdubbelen. Het is belangrijk dat je voedsel eet met veel calorieën en met veel (langzame) koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en vezels.

Leuke tip: Gebruik grote borden, grote bekers en groot bestek. Het klinkt gek, maar hierdoor lijkt het alsof je minder eet. Dat maakt het wat makkelijker, volgens Del Monte, om zoveel te eten.

Sporten

Als je 's ochtends gaat sporten is het belangrijk dat je van tevoren goed eet. Het kan zijn dat je alleen 's ochtends tijd hebt om te sporten (of dat gewoon het liefste doet). De 'guide' raadt echter aan om zeker 3 maaltijden te hebben gehad voordat je ('s middags of 's avonds) gaat sporten. Mocht je toch 's ochtends sporten, is een goed alternatief om na het sporten een grote maaltijd te eten.

Tijdens het sporten kun je (eiwit)shakes drinken. Als je veel traint met zware gewichten, raadt Del Monte aan een mix te maken van koolhydraten (weight-gainer shake) met een eiwitshake (ratio 2:1). Neem deze shake voor en na het trainen.

Thuis sporten? Vind hier fitnessapparatensportmateriaal en gadgets
Vergeet ook sportkleding niet! 

Let op

Dit dieet is niet geschikt voor iedereen. Bij twijfel, of bijvoorbeeld ongewenst gewichtsverlies, raden we je aan jouw situatie eerst met je huisarts of een andere professional te bespreken. 

-2-

Boek

Het boek van Vince Del Monte is hier te koop.

 

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Weight-gain shakes
  • Eiwitshakes

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Aankomen
  • Sterk worden

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Bronnen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top