Het weekend dieet

Doel:

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het weekend dieet

Het weekend dieet is een dieet waarbij je een deel van de week gezond eet en een deel wat minder. Bij het dieet worden twee strategieën beschreven.

Via de homepage kun je het weekend dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Strategie 1

De eerste strategie wordt ook wel de 80/20 regel genoemd. Het idee is dat je gedurende de week gezond eet en genoeg sport. In het weekend mag je vervolgens wat ongezonder eten. Je maakt hierbij gebruik van de 80/20 regel.

De 80/20 regel

De 80/20 regel houdt in dat je 80% van de tijd (doordeweeks en een deel van het weekend) gezond eet. Het achterliggende idee hiervan is dat 100% gezonde keuzes maken niet haalbaar is. De stelling is dat 80% genoeg is.

Sporten bij strategie 1

Er wordt bij deze strategie geadviseerd om minimaal een half uur per dag te bewegen, bijvoorbeeld door een half uur te wandelen of te fietsen.

Strategie 2

De tweede strategie lijkt wat meer gericht te zijn op mensen die doordeweeks weinig tijd hebben. Het idee is dat je de tijd die je hebt in het weekend gebruikt om je voor te bereiden op de (werk)week. Je doet dit door gezonde maaltijden klaar te maken die je kunt inpakken/invriezen en doordeweeks kunt gebruiken.

-2-

Sporten bij strategie 2

Tevens is het idee dat je de tijd in het weekend gebruikt om te sporten. Het advies is hier om niet spontaan te fanatiek te gaan sporten om blessures en andere lichamelijke problemen te voorkomen.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten waarbij je in het weekend anders eet dan doordeweeks zijn het Formafast dieet en (de vierde fase van) het 17 dagen dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Part-time
  • Gezond(er) eten

Bewegen

Minimaal 30 minuten actief zijn per dag doordeweeks of veel sporten in het weekend.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top