Het Subway dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Subway dieet of Jared dieet

Het Subway dieet wordt ook wel het Jared dieet genoemd, naar de bedenker van het dieet: Jared Fogle. Van het Subway dieet zijn meerdere versies te vinden. Een officiële variant is er niet.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

De achtergrond van het Subway dieet

Het Subway dieet is gebaseerd op het verhaal van Jared Fogle, die flink zou zijn afgevallen met een dieet dat voornamelijk uit Subway sandwiches bestaat. Jared werd geïnspireerd door een Subway-menu met broodjes die 6 gram vet of minder bevatten en volgde daarop een dieet waarbij hij 2 Subway sandwiches per dag at en veel wandelde.

-1-

Weinig vet en weinig calorieën

Het idee van het Subway dieet is dat je afvalt doordat je weinig vet eet en minder calorieën per dag binnenkrijgt dan dat je nodig hebt. Afhankelijk van de versie kan het aantal calorieën per dag minder dan 1200 zijn. Het dieet kan daarom worden gezien als een crashdieet. Lees hier meer over hoeveel calorieën per dag normaal nodig is.

Om de hoeveelheid vet te minimaliseren wordt er gekozen voor Subway sandwiches die een minimale hoeveelheid aan vet bevatten. Deze dienen dan ook zonder kaas of vette saus (zoals mayonaise) te worden gegeten.

Verschillende versies

Van het dieet zijn verschillende versies te vinden, waarschijnlijk doordat er geen officiële versie van het dieet is. Hieronder worden twee versies van het dieet beschreven. Beide geven een beschrijving van wat er tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten wordt gegeten.

Versie 1 van het Subway dieet

In deze variant van het dieet sla je het ontbijt over. In plaats daarvan staat er een kop zwarte koffie op het menu.

Tijdens de lunch wordt een halve kalkoen Subway sandwich gegeten. In sommige varianten wordt hier een Cola Ligt bij gedronken. Ook bevat de lunch een zakje gebakken chips.

Bij het avondeten neem je een hele vegetarische Subway sandwich.

-2-

Versie 2 van het Subway dieet

In deze tweede versie van het dieet wordt bij het ontbijt gekozen voor cornflakes met magere melk. Daarnaast wordt er koffie gedronken.

Bij de lunch wordt gekozen voor een kalkoen Subway sandwich met Pepsi Diet en bij het avondeten een vegetarische Subway sandwich met water.

Naast ontbijt, lunch en avondeten, kan bij deze versie ook (gezond) worden gesnackt. Er kan worden gekozen voor een appel of sinaasappel.

Bewegen

Bij het Subway dieet wordt geadviseerd om elke dag veel te wandelen.

Let op!

Begin niet zomaar aan dit dieet. Het dieet kan gevaarlijk voor je zijn. Overleg eerst met een (huis)arts of neem contact op met een diëtist.

Het boek

Over het dieet schreef Jared Fogle het boek ‘Jared, the Subway Guy Winning through losing: 13 Lessons for Turning Your Life Around’.

-1-

Podcasts en documentaires

Er zijn zowel documentaires als podcasts gemaakt over Jared Fogle en het Subway dieet, bijvoorbeeld de documentaire Jared from Subway: Catching a monster. Deze documentaire is ook beschikbaar via Apple.

Een podcast over Jared Fogle is Jared Fogle (The Subway Guy) door AHC podcast. Je kunt hem hier beluisteren:

Vergelijkbare diëten

Het Subway dieet kan worden vergeleken met het Bier en worst dieet. Bij dit dieet wordt alleen worst gegeten en bier (en water) gedronken. Het aantal calorieën per dag is echter beperkt, namelijk rond de 1700 calorieën.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Wel

  • (Magere) Subway sandwiches
  • Koffie
  • Water
  • Cola Light/Pepsi Diet
  • Gebakken chips
  • Cornflakes (versie afhankelijk)
  • Magere melk (versie afhankelijk)
  • Appel (versie afhankelijk)
  • Sinaasappel (versie afhankelijk)

Doelen

  • Afvallen
  • Crashdieet
  • Minder vet

Beweging

Elke dag veel wandelen

Reacties (0)
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.