Het Restart dieet

Doel: Afvallen tot je ideale gewicht is bereikt en dit gewicht behouden

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Restart dieet

Restart is een afvalprogramma waarbij je hulp krijgt van een Restart-mentor. Het programma bestaat uit drie fases. Het doel is om af te vallen tot je ideale gewicht is bereikt en om dit gewicht te behouden.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Je eigen mentor worden

Een van de doelstellingen van het programma is dat je je eigen mentor wordt in het behouden van je ideale gewicht. Dit doel moet bereikt zijn in de laatste fase, als je dit ideale gewicht hebt bereikt. Tot het zo ver is krijg je tijdens het volgen van het programma begeleiding van een Restart-mentor.

Restart-mentors

De Restart-mentors hebben een achtergrond in voeding en hebben een Restart-opleiding gevolgd, aldus de Restart website.

Mindset en omgaan met voeding

Onderdeel van het programma is dat je je mindset ten opzichte van voeding verandert en dat je beter leert omgaan met voeding. Uiteindelijk ga je bijvoorbeeld zelf voedingsschema’s opstellen.

Drie fases van het Restart programma

Voor het bereiken van je ideale gewicht maakt het programma gebruik van drie fases. Gedurende deze fases heb je wekelijks contact met je mentor om de voorderingen te bespreken.

Hoe lang het programma duurt is afhankelijk van je doelstelling. Zijn de doelstellingen relatief simpel kan het programma 4 weken duren. Het is echter ook mogelijk dat de doelstelling een grotere uitdaging is of dat er gedurende het traject doelstelling bij komen. De duur van het programma kan daarmee oplopen tot een jaar.

-2-

Fase 1: ontgiften

De eerste fase richt zich op het ontgiften van het lichaam en valt daarmee onder de detoxdiëten.

Tijdens deze fase ga je een aantal producten uit je dieet elimineren (zoals in een eliminatiedieet). Hierbij komen alle voedingsgroepen aan bod. De bedenkers van het programma stellen dat dit je darmen en maag rust geeft.

Naast dat je een aantal producten elimineert is het idee dat je kiest voor lichte voeding. Groente mag onbeperkt gegeten worden.

Restart ampul

In deze fase (en alleen in deze fase) slik je elke ochtend een Restart ampul. Dit is een voedingssupplement. De stelling van de bedenkers is dat de ampul helpt met het verhogen van de vetverbranding, het verminderen van hongergevoel en het helpen van het balanceren van emoties. 

Na de eerste fase hoeft de ampul niet meer genomen te worden. Gezonde voeding moet de ampul hier vervangen.

Fase 2: stabiliseren

De tweede fase wordt ook wel de zoekfase genoemd. In deze fase ga je de in fase 1 geëlimineerde producten weer introduceren in je dieet. Je onderzoekt hoe je lichaam reageert op deze producten. Het doel hiervan is dat je achterhaalt welke producten voor jou bijdragen aan een stabiel gewicht en welke juist niet.

Fase 3: Gewicht behouden

De laatste fase start als je je ideale gewicht hebt bereikt en je je eigen mentor bent geworden. Je stelt een realistisch plan op hoe je het nieuwe gewicht gaat behouden.

Het Revive programma

Naar het Restart programma wordt ook het Revive programma aangeboden. Dit programma draait niet om afvallen, maar om meer energie te krijgen.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan een dieet begint.

-1-

Boeken

Van het restart dieet is een kookboek geschreven. Deze is hier te koop.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten die werken met mentors/coaches zijn het PowerSlim dieet, NewFysic en het Optavia dieet. In tegenstelling tot het PowerSlim dieet en Optavia dieet werkt het Restart dieet echt niet met shakes of andere maaltijdvervangers.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Doelen

  • Afvallen
  • Detox
  • Met supplementen

Beweging

Bewegen naar eigen inzicht

Reacties (0)
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.