Het Herbalife dieet

Doel: Afvallen, gewicht behouden of aankomen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Herbalife Nutrition

Herbalife is een merk van het bedrijf Herbalife Nutrition. Dit bedrijf richt zich op het verkopen van voedingsproducten, waarvan een deel zich richt op gewichtsverlies, gewichtstoename en gewichtsbehoud. Als je het Herbalife dieet volgt maakt je gebruik van deze producten.

Via de homepage kun je het Herbalife dieet met verschillende diëten vergelijken.

-1-

Het Herbalife gewichtsverliesprogramma (Herbalife weight loss program)

Het Herbalife gewichtsverliesprogramma is een dieet waarbij je gebruik maakt van maaltijdvervangers (shakes), Herbalife snacks en supplementen om af te vallen. Hierbij doorloop je twee fases.

Twee fases: de afslankfase en de stabilisatiefase

Het Herbalife gewichtsverliesprogramma kent een afslankfase en een stabilisatiefase. In beide fases vervang je maaltijden met shakes van het merk Herbalife. Ook gebruik je supplementen en snacks van Herbalife.

Relatief weinig beperkingen

Het dieet kent verder weinig beperkingen. Naast de shakes en de supplementen mag je in principe consumeren wat je wilt. Wel is het advies om voldoende water te drinken, fruit en groente te eten en voor kleine, frequente en caloriearme maaltijden te kiezen.

Fase 1: de afslankfase

In de afslankfase vervang je 2 maaltijden per dag met een shake. De derde maaltijd is een ‘normale’ maaltijd. Je kunt ervoor kiezen om dit de lunch of het diner te laten zijn. Het ontbijt wordt altijd vervangen met een shake.

Fase 2: de stabilisatiefase

De stabilisatiefase begint als je je streefgewicht hebt bereikt. In deze fase vervang je het ontbijt voor een Herbalife shake. De andere twee maaltijden, lunch en diner, eet je ‘normaal.’

-2-

De shakes

De maaltijdvervangers van Herbalife zouden zo’n 170 calorieën moeten bevatten (dat is inclusief 240 ml magere melk die je toevoegt aan het poeder).

Je kunt, als je wilt, fruit toevoegen aan de shake of er een fruitshake van te maken. Er zijn verschillende boeken uitgegeven met recepten voor Herbalife shakes, bijvoorbeeld het boek van Melissa Cameron en het boek van Jen Taylor.

Verschillende programma’s

Bij het dieet zijn verschillende programma’s bedacht. De programma’s kunnen gericht zijn op afvallen, zoals in de beschrijving hierboven, maar ook op aankomen. Hieronder een aantal van deze programma’s. Achter de naam van het programma staat of het zich richt op afvallen of aankomen.

Het snelle start programma (voor afvallen)

Bij het snelle startprogramma gebruik je, naast de shakes, supplementen met multivitaminen en mineralen en supplementen die bedoeld zijn om je metabolisme te versnellen.

Het gevorderden programma (voor afvallen)

In het gevorderden programma wordt het snelle start programma aangevuld met twee extra supplementen. Dit zijn supplementen die erop gericht zijn om meer energie te krijgen en vochtretentie te verminderen.

Het ultieme programma (voor afvallen)

Het ultieme programma is een combinatie van het snelle en het gevorderden programma, plus nog 2 extra supplementen. Deze richten zich op bloedsuikermanagement en spijsvertering.

-1-

Het Weight gain programma (aankomen)

Het Weight gain programma richt zich op aankomen met Herbalife shakes en Herbalife snacks. Bij het ontbijt en de lunch neem je, naast de ‘normale’ maaltijd, een shake. Tussen het ontbijt en de lunch en tussen de lunch en het diner neem je ook een Herbalife snack.

Let op

Dit dieet kan gevaarlijk voor jouw zijn. Overleg eerst met je huisarts of neem contact op met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Boeken

Boeken over het Herbalife dieet zijn niet te vinden, maar wel boeken met recepten voor Herbalife shakes waaronder het boek van Melissa Cameron en het boek van Jen Taylor.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten die gebruik maken van maaltijdvervangers zijn het FormaFast dieet, het Optavia dieet, het Cambridge dieet, SlimFast, het Almased dieet en het Medieet programma.

-2-

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Herbalife producten

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Aankomen
  • Afvallen
  • Met supplementen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top