Het Appeldieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Appeldieet

Het Appeldieet is een simpel dieet: je eet een appel voor elke maaltijd. Het idee hierachter is dat je je vol voelt nadat je de appel hebt gegeten, waardoor je minder eet van de maaltijd.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

Het 3-appels-per-dag plan van Tammi Flynn

Een appel eten voor elke maaltijd moet gecombineerd worden met een gezond voedingspatroon, aldus Tammi Flynn, de bedenker van ‘The 3-Apple-a-Day Plan’ (of de Nederlandse versie: Het Appeldieet). Tammi beschrijft in haar boek een voedingspatroon met wat meer eiwitten en wat minder koolhydraten en vetten dan bijvoorbeeld de schijf van vijf.

Afvallen en spierbehoud

Het dieet richt zich op afvallen en spierbehoud. De eiwitten moeten helpen bij het behouden van spieren. Spieren zijn belangrijk bij het afvallen, aldus Tammi, aangezien ze veel energie verbranden. Als je spierverlies hebt verbruik je minder energie en wordt afvallen moeilijker.

Recepten, schema's, stappenplan en oefeningen bij het appeldieet

Tammi’s boeken bevatten, naast informatie over voeding en de voordelen van appels, verschillende recepten, maaltijdschema’s, fitnessoefeningen en een stappenplan om tot een beter gewicht te komen.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

-1-

Boeken met meer informatie over het appeldieet

Van Tammi’s appeldieet is een Nederlandstalig boek beschikbaar: Het appeldieet. Ook kun je meer informatie vinden in de Engelstalige boeken The 3-Apple-a-Day Plan en The 3 Apple a Day GI Diet: The Amazing Superfood for Fast-track Weight Loss.

Vergelijkbare diëten

Het Appeldieet van Tammi Flynn wordt vergeleken met het South Beach dieeteen dieet waarbij je ook wat meer eiwitten en wat minder koolhydraten en vetten eet.

Een voorbeeld van een ander dieet waarin appels een hoofdrol spelen is het Appel Ei dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Een appel voor elke maaltijd

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Minder suiker
  • Minder koolhydraten
  • Minder vet

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top