Het aardappeldieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het aardappeldieet

Van het aardappeldieet zijn verschillende versies te vinden. De versies verschillen voornamelijk in hoe je de aardappels voorbereid, hoeveel dagen je het dieet volgt en met wat voor andere producten je het wel of niet mag combineren.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

De versie van Tim Steele

Een van de bekendste versies van het aardappeldieet is de versie van Tim Steele. Hij schreef het boek Potato Hack: Weight Loss simplified over zijn versie van het dieet.

Gekookte aardappelen

Het aardappeldieet van Steele duurt 3 tot 5 dagen en de doelstelling is 1-2 kilo per dag af te vallen. Let op: dit is slechts de doelstelling, niet per se de uitkomst.

Bij deze variant eet je alleen gekookte aardappelen. Je eet zoveel aardappelen als nodig om je vol te voelen. Hierbij mag je geen andere producten gebruiken (denk aan kaas of sauzen). Het liefst gebruik je ook geen zout.

Waarom aardappel?

Het idee achter het dieet is dat je snel een verzadigd gevoel krijgt van aardappels omdat ze veel zetmeel bevatten.

De gedachte is dat je minder calorieën binnenkrijgt dan nodig doordat je snel vol zit. Hierdoor van je af. Daarnaast beschrijft Steele allerlei effecten van aardappel op het lichaam die invloed hebben op, onder andere, je hongergevoel en slaap.

-1-

Andere versies van het aardappeldieet

Naast het aardappeldieet van Tim Steele zijn er verschillende andere varianten van het aardappeldieet te vinden. Sommige duren 3 dagen, anderen 5-7 dagen. Ook zit er verschil in hoe je de aardappelen mag klaarmaken (bijvoorbeeld bakken of stomen).

Er bestaat ook een versie van het dieet die aardappel combineert met yoghurt.

Drinken bij het aardappeldieet

Je drinkt in principe water bij het aardappeldieet. Het advies is om zo’n 12 glazen water per dag te drinken. Koffie en thee mag, maar zonder melk of suiker. Alcohol mag niet.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Bespreek het eerst met je (huis)arts of zoek contact met een diëtist.

Boeken

Het boek van Tim Steele is hier te koop.

-1-

Vergelijkbare diëten

Het aardappeldieet behoort tot de monodiëten. Net als bijvoorbeeld bij het watermeloendieet en het komkommerdieet eet je voornamelijk één soort product.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Aardappelen
 • Water
 • Koffie (geen melk/suiker)
 • Thee (geen melk/suiker)

Dit mag je niet

 • Zout (niet toevoegen)
 • Kaas
 • Sauzen
 • Alcohol
 • Alles wat geen aardappel is

Filters

 • Afvallen
 • Vegetarisch
 • Part-time
 • Minder zout
 • Veganistisch

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top