o.b.v. 1 reactie

Het 80/10/10 dieet


Doel: Veganistisch eten

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon. 

Het 80/10/10 dieet

Het 80/10/10 dieet is bedacht door Dr. Douglas Graham. Het is een veganistisch dieet waarbij rauw eten centraal staat.

Bij dit dieet bestaat 80% van je calorie inname uit koolhydraten, 10% uit eiwitten en 10% uit vetten. Je haalt de koolhydraten voornamelijk uit rauw fruit en rauwe groenten. De vetten en eiwitten in het dieet haal je uit plantaardige producten. Je eet vooral geen bewerkte voedingsmiddelen, geraffineerde granen of toegevoegde suikers. 

Mono-maaltijden

Elke maaltijd bestaat steeds uit één product, bijvoorbeeld bananen, waarvan je een heleboel eet.

Weinig vet

De meeste veganistische en rauw voedsel diëten halen de calorieën voornamelijk uit vetten, maar in het 80/10/10 dieet is dit slechts 10%. Hierdoor moet je elke dag heel veel fruit (meer dan 20 stuks per dag) en groente eten.

Weinig eiwitten

Het dieet bevat net (niet) genoeg eiwitten om aan je lichamelijke behoeftes te voldoen. Hierdoor bestaat de kans dat je spierkracht verliest.

Let op

Je krijgt bij dit dieet niet alle benodigde voedingsmiddelen binnen. Wel veel suikers, waardoor het dieet niet geschikt is voor mensen met diabetes.

Sporten

Elke dag cardio en 3 keer per week krachttraining.

Thuis sporten? Vind hier fitnessapparatensportmateriaal en gadgets
Vergeet ook sportkleding niet! 

Boeken

 • Het boek '80/10/10 diet' is hier te koop.
 • Het receptenboek is hier te vinden.

 

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

 

Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door een product te kopen via deze link of één van de links hierboven.

 

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties (1)


 • Lisaira Coffie, dietist

  DiëtistLees meer

  Met dit dieet kom je in ieder geval aan de aanbevolen hoeveelheid groente. Doordat volkoren producten niet mogen in dit dieet zal de inname van onoplosbare vezels erg laag zijn wat klachten met de stoelgang kan veroorzaken. Daarnaast zijn vleesvervangers ook niet toegestaan zijn in dit dieet is het erg lastig om aan de aanbevolen hoeveelheid eiwitten, verschillende B vitamines en andere vitamines en mineralen te komen. Dit dieet geeft grote kans op spierverlies vooral in combinatie met de hoeveelheid beweging die wordt aangeraden.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Fruit
 • Groenten
 • Plantaardige producten
 • Rauw voedsel

Dit mag je niet

 • Bewerkte voedingsmiddelen
 • Geraffineerde granen
 • Toegevoegde suikers
 • Gefrituurd eten
 • Vlees/vis

Filters

 • Veganistisch
 • Minder vet
 • Minder eiwitten
 • Vegetarisch

Bewegen

Elke dag cardio en 3 keer per week krachttraining

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top