Body reset dieet

Doel:

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Body reset dieet

Het Body reset dieet is bedacht door Harley Pasternak. Het is een detoxdieet en bestaat voornamelijk uit vloeibare maaltijden (smoothies). Het dieet duurt in totaal 15 dagen.

Via de homepage kun je het Body reset dieet met andere diëten vergelijken.

Drie fases van vijf dagen

Het dieet bestaat uit 3 verschillende fases. Elke fase duurt 5 dagen (dus 15 dagen in totaal). Tijdens de eerste fase gebruik je alleen maar smoothies. In de tweede en derde fase voeg je zogenaamde S-maaltijden toe aan het dieet.

-1-

Smoothies

De smoothies die worden gebruikt bij het dieet zijn shakes die koolhydraten, vezels en eiwitten bevatten. Voorbeelden van smoothies zijn de ‘robijnrode frostie smoothie’, de ‘zoete spinazie smoothie’, de ‘Apple jack smoothie’ en de ‘Appeltaart smoothie.’

Volgens de bedenker van het dieet bevatten de smoothies een ideale combinatie van koolhydraten, vezels en eiwitten om je metabolisme te resetten. Dit moet je helpen af te vallen en moet zorgen voor een detox van je lichaam.

De eerste fase

De eerste 5 dagen van het dieet neem je 3 smoothies per dag. Dit doe je in plaats van je ontbijt, lunch en avondeten.

Bij het ontbijt hoort een witte smoothie, bijvoorbeeld de ‘Apple pie smoothie’. Tijdens de lunch neem je een rode shake, bijvoorbeeld de ‘Berry cobbler’. Als laatste, tijdens het diner, neem je een groene smoothie. Dit kan bijvoorbeeld de ‘Sweet spinach smoothie’ zijn.

De tweede fase

In de volgende 5 dagen van het dieet neem je 2 smoothies per dag en een S-maaltijd. Een S-maaltijd is een zogenaamde ‘single dish’ maaltijd. Dit kan bijvoorbeeld een salade, een soepje of een sandwich zijn.

De derde fase

Tijdens de laatste 5 dagen van het Body reset dieet neem je 1 smoothie per dag. De andere 2 eetmomenten neem je een S-maaltijd.

-1-

Snacks

Tijdens het volgen van het dieet mag je ook 2 snacks per dag eten. De bevatten bij voorkeur vezels, eiwitten en/of gezonde vetten. Een voorbeeld van een snack die wordt gegeven is hummus met rauwe groente.

Calorieën

Het aantal calorieën per smoothie hangt af van het recept, maar komt ongeveer neer op 300 kilocalorieën. De snacks bevatten zo'n 150-200 calorieën en de maaltijden rond de 350 calorieën. Het aantal calorieën dat je inneemt per dag is dus erg laag en het dieet valt dus onder de crashdiëten.

Sporten

Het advies is om 10.000 stappen per dag te zetten. Daarnaast wordt geadviseerd 2 lichte oefeningen van 5 minuten per dag te doen.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of neem contact op met een diëtist voordat je aan dit dieet begint, zeker als je diabetes hebt.

Boeken

Harley Pasternak heeft samen met Laura Moser het boek 'The body reset diet' geschreven. Ook is er een bijbehorend kookboek door Harley geschreven.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten waarbij gebruik wordt gemaakt van vloeibare maaltijden zijn het Pulve dieet, het Medieet programma en het FormaFast dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Smoothies
  • Single-dish maaltijden

Dit mag je niet

  • Alcohol

Filters

  • Afvallen
  • Crashdieet
  • Part-time
  • Detox

Bewegen

10.000 stappen en 2 lichte oefeningen van 5 min. per dag.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top