Appeltje Eitje

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

De Appeltje Eitje methode

Appeltje Eitje is een methode van de Eerste Goudse Afslankclub (EGA) Nederland. Onder de naam Appeltje Eitje is een hand- en receptenboek uitgegeven. Het is tevens de naam van een 13-weekse cursus met e-mailondersteuning die naast het boek wordt aangeboden via appeltjeeitje.eu.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

Het Appeltje Eitje dieet, het EGA dieet of het Appeltje Eitje EGA dieet

De Appeltje Eitje methode wordt ook wel het Appeltje Eitje dieet, het EGA dieet of het Appeltje Eitje EGA dieet genoemd. De methode is bedacht door Annie Disseldorp, tevens de oprichter en directeur van EGA.

Afvallen, aankomen of op gewicht blijven

Appeltje Eitje is bedoeld om af te vallen, aan te komen of op gewicht te blijven. Als je de methode volgt eet je drie gezonde maaltijden per dag. Een belangrijk aspect hierbij is dat deze maaltijden een goede samenstelling en hoeveelheden hebben. Daarnaast moeten de ingrediënten divers zijn.

Naast de drie maaltijden mag je als tussendoortje bijvoorbeeld stukjes komkommer, fruit of bouillon.

Voorbeelden van maaltijden en tussendoortjes zijn te vinden in het inkijkexemplaar van het boek.

EGA eetwijzer

In de eetwijzer van EGA staan verschillende regels beschreven waar je je tijdens het dieet aan moet houden. Een voorbeeld van zo’n regel is dat producten nooit in vet, boter of olie mogen worden gebakken.

-1-

Diabetes, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol

Volgens Annie Disseldorp helpt de methode ook voor mensen met diabetes, een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte. De doelstelling van de methode is hier om bijvoorbeeld minder medicatie te hoeven gebruiken (onder toezicht van een arts).

Sporten tijdens het dieet

Het advies van Annie is om de methode door te hebben voordat je gaat sporten. Je begint met een beetje bewegen (bijvoorbeeld wandelen) en bouwt langzaam op naar intensiever sporten.

Online 13-weekse cursus

De onlinecursus van EGA wordt via de mail gegeven. De mailbegeleiding wordt door een afslankconsultent gedaan. Bij de cursus hoort het Appeltje Eitje boek met recepten en een calorieënoverzicht. Tijdens de cursus ontvang je 13 weken lang extra voorbeeld menu’s, tips en ondersteuning.

Appeltje Eitje is ook zonder begeleiding te volgen.

-1-

De Eerste Goudse Afslankclub (EGA) Nederland

Op de website van EGA worden naast Appeltje Eitje ook andere online-cursussen gegeven. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van Ons Derde Receptenboek.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met je huisarts of of zoek contact met een diëtist.

Andere diëten met appels en/of eieren

Het Appeltje Eitje dieet kan worden verward met andere diëten die appel(s) en/of ei(eren) in de naam van het dieet hebben. Je kunt hierbij denken aan het Appeldieet, het Appel Ei dieet en het eierdieet. Dit zijn alle drie hele andere diëten.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties (1)


  • Annie Disseldorp

    Dit jaar bestaat EGA Nederland 40 jaar , Nooit een dag niet gewerkt . Dit jaar weiden we het hele jaar aan het sponsoren voor de Cliniclowns. met 500 cursus uren door het heleland. Wat daar uit komt weten we eind van het jaar. We zijn niet nieuw ! Jammer dat we er niet echt bij het rijtje staan Vriendelijke groet; Annie Disseldorp
Appeltje Eitje Dit jaar bestaat EGA Nederland 40 jaar , Nooit een dag niet gewerkt . Dit jaar weiden we het hele jaar aan het sponsoren voor de Cliniclowns. met 500 cursus uren door het heleland. Wat daar uit komt weten we eind van het jaar. We zijn niet nieuw ! Jammer dat we er niet echt bij het rijtje staan Vriendelijke groet; Annie Disseldorp 5 out of 5

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

  • Olie, boter of vet bij bakken

Filters

  • Aankomen
  • Afvallen
  • Cholesterol verlagen
  • Voor diabetici

Bewegen

Voordat je mag sporten moet je de methode onder de knie hebben. Je begint dan met een beetje bewegen en bouwt langzaam op naar intensiever sporten.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top