o.b.v. 1 reactie

NewFysic

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

De NewFysic methode

NewFysic wordt gepresenteerd als een methode om af te vallen. De methode omvat persoonlijke begeleiding, een voedingsplan en het slikken van supplementen. Deze supplementen zijn voornamelijk aminozuursupplementen.

Tijdens het volgen van het dieet focus je je op het veranderen van je eetpatroon zonder dat je je aan (te) veel regels moet houden.

Via de homepage kun je NewFysic met verschillende diëten vergelijken.

-2-

Persoonlijke begeleiding - online of face-to-face

De persoonlijke begeleiding (of ‘coaching’) bij de NewFysic methode is wekelijks. Je kunt kiezen uit online begeleiding of op een van de vestigingen. Je doet elke week een weging en bespreekt de resultaten met de coach.

Voedingsplan en recepten

Het voedingsplan wordt opgesteld door je coach en is gebaseerd op onder andere je BMI, vetpercentage en leefstijl. Ook je doelgewicht wordt meegenomen.

Naast het voedingsplan zijn er verschillende recepten beschikbaar op de NewFysic website.

NewFysic Recepten

Op de website van NewFysic zijn ook veel verschillende recepten te vinden. De recepten zijn koolhydraatarm, gebruiken geen suiker en bevatten eiwitrijke producten (denk aan kip of kalkoen).

Supplementen - aminozuren, eiwitten, vezels en psyllium

Tijdens het volgen van het NewFysic dieet slik je supplementen. Deze supplementen bevatten aminozuren, eiwitten, vezels en psyllium. Ook slik je multivitamines en drink je ‘Purify’, een detox drankje.

Zodra je doelgewicht is bereikt wordt het slikken van de supplementen afgebouwd.

Het back-on-track programma

Als je het NewFysic traject meer dan 3 maanden geleden hebt afgerond kun je het back-on-track programma volgen. Hierbij krijg je opnieuw ondersteuning van een coach en een nieuw voedingsplan.

-1-

Abonnementen of weekbehandelingen

Je kunt bij NewFysic kiezen voor een abonnement (1 maand, 3 maanden of 6 maanden) of voor losse weekbehandelingen.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten die werken met coaches zijn het Optavia deet en het Alizonne dieet.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Reacties (1)


 • Sara van Grootel, Dietist VIE

  DiëtistLees meer

  Ik heb meerdere cliënten die dit dieet hebben gevolgd. Wat ik van hen hoor is dat hij voedingsplan vrij eenzijdig is. Daarnaast vraag ik me af wat het nut is van alle supplementen (zoals de aminozuren en het detox drankje) behalve dat het ongetwijfeld veel geld kost. Je kan beter gevarieerder en volwaardiger eten, dan heb je minder aanvulling uit tabletjes nodig, en kan je nog steeds afvallen, en vooral blijvend.

NewFysic

Ik heb meerdere cliënten die dit dieet hebben gevolgd. Wat ik van hen hoor is dat hij voedingsplan vrij eenzijdig is. Daarnaast vraag ik me af wat het nut is van alle supplementen (zoals de aminozuren en het detox drankje) behalve dat het ongetwijfeld veel geld kost. Je kan beter gevarieerder en volwaardiger eten, dan heb je minder aanvulling uit tabletjes nodig, en kan je nog steeds afvallen, en vooral blijvend.

2 out of 5

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Eiwitrijke producten
 • (Aminozuur)supplementen

Dit mag je niet

 • Koolhydraten (minder)
 • Suiker (minder)

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Detox
 • Met supplementen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top