Het PowerSlim dieet

Doel: Overtollige kilo’s kwijtraken

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

PowerSlim dieet 

Het PowerSlim dieet is een koolhydraatarm, vetarm, eiwitrijk en caloriearm dieet dat zicht richt op het verliezen van overtollige kilo’s.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Hypocalorisch, koolhydraatarm en vetarm

Het PowerSlim dieet is een hypocalorisch dieet. Hypo staat voor laag of weinig. Dit wil dus zeggen dat je minder calorieën eet als je dit dieet volgt. Bij het volgen van dit afslankprogramma eet je voornamelijk weinig koolhydraten en vetten. Je krijgt nieuwe eetgewoonten aangeleerd waarbij je een goede balans probeert te vinden in jouw voedingspatroon.

-2-

Eiwitrijk eten

Het achterliggende idee is dat je afvalt doordat je minder eet dan je lichaam nodig heeft. Dit kan wel een hongergevoel veroorzaken. De maaltijden bevatten daarom een hoger eiwitgehalte, wat moet zorgen voor een hoger verzadigend effect en dat je dus langer vol zit na het eten. Dit moet de kans op snacken en snoepen verkleinen

Voedingscoach

Het gaat bij PowerSlim voornamelijk om wát je eet en drinkt. Samen met een voedingscoach ga je aan de slag om te proberen gewicht te verliezen. Allereerst bepaal je jouw doelen. Vervolgens ga je aan de slag met de 3 verschillende fases.

3 verschillende fases

Het afslankprogramma bestaat uit drie fases waarbij je zes maaltijden per dag eet. Samen met jouw Powerslim coach stel je doelen op die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en verwachtingen. Vervolgens is het idee om deze afslankdoelen te integreren in jouw leven.

De eerste twee fases zijn gericht op gewichtsverlies en de laatste fase is een onderhoudsfase.

Fase 1: De strikte fase

In het eerste gedeelte van dit dieet word jij aangespoord om zo snel mogelijk gewicht te verliezen. Dit doe je voornamelijk door zo min mogelijk koolhydraten en vetten te eten. In plaats daarvan kies je voor eiwitrijke voeding, zoals eieren, mager vlees en vette vis, in combinatie met de PowerSlim dieetproducten.

In deze opstartfase laat je ook fruit links liggen. Je hebt iedere 2,5 uur een eetmoment gedurende de dag en ziet jouw Powerslim coach wekelijks tot je jouw persoonlijke doel voor 80% hebt bereikt. Gemiddeld genomen wordt er twee keer 21 dagen uitgetrokken voor dit eerste gedeelte. Dit is de periode waarin je het grootste gedeelte van je overgewicht moet gaan verliezen.

-1-

Fase 2: De overgangsfase

Als je jouw doel voor 80 procent hebt bereikt ga je door naar de volgende stap: de overgangsfase. Tijdens deze periode krijg je meer vrijheid om te kiezen voor diverse voedingsproducten en spreek je iedere twee weken af met jouw coach. Het is de bedoeling dat je gewicht blijft verliezen, maar in een lager tempo. Geleidelijk aan kun je bijvoorbeeld weer fruit, brood en zuivelproducten toevoegen aan jouw dieet. Deze periode duurt maximaal 52 dagen en moet worden aangehouden totdat het gewenste streefgewicht bereikt is.

Fase 3: De stabilisatiefase

Zodra jouw dieetdoel is bereikt ga je door naar de derde en laatste fase van het Powerslim dieet. Deze periode is erop gericht om een terugval naar je oude eetpatroon en gewicht te voorkomen. Je leert hoe je jouw gewicht behoudt dankzij een gezond voedingspatroon. Deze laatste periode duurt ongeveer een jaar. Maandelijks voer je gesprekken met jouw coach die je hierbij ondersteunt.

Een stok achter de deur

De bedenkers van het dieet stellen dat een groot voordeel van PowerSlim is dat je afvalt onder begeleiding van een voedingscoach. Veel mensen vinden het moeilijk om af te vallen en een stok achter de deur kan het verschil maken. Door de begeleiding kan het zijn dat het lukt om die laatste kilo's op een verantwoorde manier kwijt te raken.

Ook wordt er getracht te voorkomen dat er slechts een tijdelijke verandering in eet- of drinkgewoonten is geweest om het gewenste resultaat te bereiken. Met de stabilisatiefase wordt er gewerkt aan het aanleren van gezonde en verantwoorde eetgewoontes.

Powerslim-producten

In de eerste periode val je voornamelijk af door gebruik te maken van specifieke Powerslim-producten en maaltijdvervangers. Het assortiment bestaat uit meer dan 120 voedingsproducten om uit te kiezen. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

  • Ontbijt
  • Tussendoortjes
  • Repen
  • Maaltijden
  • Dranken
  • Soepen
  • Desserts

-2-

Daarnaast zijn er vele Powerslim recepten waar je tijdens jouw dieet veelvuldig gebruik van maakt. Deze recepten zijn koolhydraatarm en handig ingedeeld volgens de diverse fases. Hieronder een aantal links naar Powerslim recepten:

Omelet met broccoli en avocado
Groene salade met kikkererwten en ei
Penne met champignons in knoflook-kruidenolie

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten met een eigen lijn aan producten zijn, onder andere, SlimFast, FormaFast en het Optavia dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Wel

  • PowerSlim producten
  • Eiwitrijke voeding

Niet

  • Koolhydraten (minder)
  • Vetten (minder)

Doelen

  • Afvallen
  • Minder koolhydraten
  • Minder vet

Beweging

Bewegen naar eigen inzicht

Reacties (0)
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.