Het Fuck It dieet

Doel: De obsessie die chronische diëters hebben gekregen met voeding weg te nemen.

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het F*ck it dieet

Het Fuck it dieet is bedacht door Caroline Dooner en is bedoeld voor chronische diëters. Diëten werken niet, aldus Dooner en het fuck it dieet is dan ook bedoeld als een anti-dieet.

Via de homepage kun je dit (anti-)dieet met verschillende diëten vergelijken.

Chronische diëters

Chronische diëters worden beschreven als mensen die vaak en lang verschillende diëten proberen, maar er niet in slagen gezond(er) te eten, af te vallen en/of het gevoel hebben de controle kwijt te zijn.

In het boek vertelt Caroline Dooner dat ze zelf een chronische diëter was. Op een dag besloot ze toe te geven aan haar eetverlangens en zich meer te focussen op zelfacceptatie. Daarmee ontstond het F*ck it dieet.

-1-

Een sterk verlangen naar dingen niet mogen

Dooner stelt dat je een verkeerde relatie met voeding kan krijgen door te diëten. Bij veel soorten diëten mag je iets niet. Je mag bijvoorbeeld geen vette producten meer. Door de focus op die producten te leggen krijg je juist een sterk verlangen naar precies die producten, aldus Dooner. Als dat dan een keer mis gaat (je eet toch die vette hap) leg je de schuld bij jezelf. In het boek wordt gesteld dat de schuld juist bij het dieet ligt.

Toegeven aan de verlangens

Door toe te geven aan je eetverlangens, bijvoorbeeld door een ijsje te eten als je daarnaar verlangt, moet je relatie met voeding weer normaal worden. Dooner stelt dat af en toe slecht eten een manier is van het lichaam om een balans te herstellen.

Omgaan met eetbuien

In het boek beschrijft Dooner hoe er om moet worden gegaan met (emotionele) eetbuiten. Daarnaast ligt de focus onder andere op intuïtief eten.

-1-

Het boek

Het boek ‘The F*ck it diet’ is hier te koop.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan. 

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top