o.b.v. 1 reactie

Body Type dieet

 
Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

 

Doel: Pas je dieet aan aan je lichaamstype

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Body Type dieet 

Het Body Type dieet stelt dat je je dieet moet aanpassen aan je lichaamstype. De bedenkers geven een dieetadvies voor 4 verschillende lichaamstypes (rechthoek, appel, peer en zandloper). Het is niet duidelijk op basis van welke informatie het dieet per lichaamstype is samengesteld of wat je ermee kunt bereiken.

Rechthoek

De bedenkers raden aan om gezonde producten toe te voegen aan je dieet, zoals avocado, amandelen, zalm en plantaardige eiwitten. Zoetigheid, vette producten, gezouten noten, frisdrank en bakkerijproducten worden afgeraden.

Appel

De bedenkers raden aan om 6 keer per dag kleine porties te eten. Fruit, groente, magere zuivelproducten en producten met veel vezels worden genoemd als goede opties. Bloemkool, broccoli en kool worden afgeraden, omdat ze gas en opzwelling zouden veroorzaken. Om af te vallen wordt aangeraden om weinig koolhydraten te eten.

Peer

De bedenkers raden deze vrouwen aan om vlees, vis, eieren, zuivel, zeevruchten, groenten, tomaten(sap), watermeloen, ananas en veel eiwitten te eten. Ze raden aan minder wit brood, witte noedels en witte rijst te eten. Volkoren producten zijn wel goed. Daarnaast wordt groene thee aangeraden.

Zandloper

De bedenkers raden aan 5-6 kleine maaltijden per dag te eten. Daarnaast stellen ze dat vrouwen met dit type extra op hoge bloedsuikerlevels moeten letten. Ze raden daarom producten met een lage glykemisch index aan (dit zijn producten met koolhydraten die langzaam in de darmen worden verteerd en als glucose in je bloed komen). Daarnaast wordt vers fruit, verse groenten en mager vlees aangeraden. Wit brood, witte noedels en witte rijst wordt juist afgeraden. Volkoren producten zijn wel goed. 

Let op

Overleg eerst met een diëtist of huisarts voordat je aan dit dieet begin.

Boeken

Elliot Abravanel en Elizabeth King schreven het boek 'Dr. Abravanel's Body Type Diet and Lifetime Nutrition Plan'. Dit boek is hier te koop. 

 

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

 

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door een product te kopen via deze link of één van de links hierboven.

 

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties (1)


  • Jolande van Teeffelen, dietist, Diëtistenpraktijk HRC

    DiëtistLees meer

    De grondslagen voor deze verschillende eetpatronen afhankelijk van de lichaamstype zijn voor mij als diëtist niet duidelijk. Ik zal dit dan ook niet adviseren. Wil je toch dit dieet, afhankelijk van je lichaamstype uitproberen kijk dan vooral goed dat je totale voeding voldoende voedingsstoffen bevat en laat je bij voorkeur voor wat betreft de volledigheid van je voeding begeleiden door een diëtist.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top