Almased dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het Almased dieet

Het Almased dieet is een dieet waarbij je maaltijden inwisselt voor eiwitrijke maaltijdvervangers (shakes). Afhankelijk van de fase waarin je zit (fase 1 tot en met 4) vervang je 1 tot 3 maaltijden per dag met deze shakes.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

De Almased maaltijdvervangers

Per shake gebruik je rond de 50 gram Almased poeder. De hoeveelheid is afhankelijk van je lengte. Als je kleiner bent dan 1.68m neem je iets minder poeder (~37.5 gram) per shake en als je groter bent dan 1.83m iets meer (~62,5 gram). Je mixt de Almased poeder met water en een beetje olijfolie (of bijvoorbeeld walnotenolie) of met (magere) melk.

-2-

Lage glycemische index (GI) en eiwitrijk

De shake bevat relatief veel eiwitten. Daarnaast heeft de shake een lage glycemische index, aldus de bedenkers. Een lage glycemische index houdt kortgezegd in dat de koolhydraten die in de shake zitten de bloedsuikerspiegel weinig laten stijgen. Lees hier meer over de glycemische index.

Het idee achter de shake

De bedenkers van het dieet stellen dat de shake helpt met het actief houden (of verhogen) van je stofwisseling. Daarnaast moet de shake je een vol gevoel geven, een goede bloedsuikerspiegel ondersteunen en helpen je spiermassa te behouden.

De vier fases van het Almased dieet

Het Almased dieet kent vier fases: de startfase, de reductiefase, de stabiliteitsfase en de levensfase. Hieronder worden deze fases kort geschreven.

Fase 1: De startfase

De startfase wordt ook wel de ‘Fasting Phase’ genoemd. Deze fase duurt 3 tot 14 dagen. Je drinkt gedurende deze fase 3 shakes per dag en vervangt daarmee alle maaltijden (ontbijt, lunch en het avondeten). Daarnaast drink je water en eventueel een groentebouillon of groentesap.

-1-

Fase 2: De reductiefase

In de tweede fase stap je terug naar 2 shakes en 1 normale maaltijd per dag. De voorkeur wordt gegeven aan de lunch als ‘normale’ maaltijd. Dit houdt in dat je het ontbijt en diner blijft vervangen met een maaltijdshake. Tussendoortjes eten mag, maar het wordt aangeraden dit minimaal te houden. Ook fruit moet met mate worden gegeten.

Je blijft in fase 2 totdat je doelgewicht is bereikt.

Fase 3: De stabiliteitsfase

De derde fase start dus als je doelgewicht bereikt is en duurt een paar weken. Het idee van de fase is dat je nog een beetje blijft afvallen om het jojo-effect te voorkomen.

In deze fase vervang je 1 maaltijd met een Almased shake. De voorkeur wordt hier aan het diner gegeven. Je eet dus een normaal ontbijt en een normale lunch.

Fase 4: De levensfase

De laatste fase moet de rest van je leven duren. Vandaar de naam ‘levensfase’. Je eet in deze fase normale maaltijden (ontbijt, lunch en diner) plus één Almased shake per dag. De shake is bedoeld om je stofwisseling actief te houden, aldus de bedenkers.

-1-

Het ‘Bikini emergency plan’

Naast het reguliere dieet wordt ook bijvoorbeeld het ‘Bikini emergency plan’ beschreven. Dit is een korte variant (2 weken) van het dieet, waarbij je de eerste week alle maaltijden vervangt met shakes (dus 3 shakes per dag) en de tweede week 2 maaltijden vervangt (dus 2 shakes). In de 2e week eet je als normale maaltijd lunch, waarbij wordt aangeraden bijvoorbeeld groente of een salade met kip, vis of tofu te eten.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten die gebruik maken van maaltijdvervangende shakes zijn het NovaShops proteïne dieet en het FormaFast dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Almased shakes
 • Groentebouillon
 • Magere melk
 • Tofu
 • Kip
 • Vis
 • Water
 • Fruit
 • Groente
 • Groentesap

Dit mag je niet

 • Koolhydraten (minder)

Filters

 • Afvallen
 • Minder koolhydraten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top