Het mono-eliminatiedieet

Doel: Afvallen of gezonder leven

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het mono-eliminatiedieet

Het mono-eliminatiedieet is een erg simpel dieet. Je neemt één ongezond product die je regelmatig eet en verwijdert deze uit je eetpatroon. Dit product vervang je niet met iets anders, zoals bij het monoswabdieet.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Eliminatiedieet

Het idee van een eliminatiedieet is dat je producten uit je dieet haalt om te achterhalen of je op die producten slecht reageert, bijvoorbeeld zoals in het GAPS dieet. Bij het mono-eliminatiedieet gaat het niet zozeer om een eventuele slechte (allergische) reactie, maar meer om het ongezonde aspect van het product dat je elimineert.

-2-

Voorbeelden van ongezonde producten die je kunt elimineren

Mocht je vaak chips eten zou dat een goed product kunnen zijn om te elimineren. Een schaaltje chips bevat iets meer dan 200 calorieën. Daarnaast zitten er relatief veel verzadigde vetten in chips.

Eet je vaak melkchocolade? Ook dit kan een kandidaat zijn voor de eliminatie. Er zitten zo’n 38 calorieën in één blokjes melkchocolade.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan een dieet begint.

Vergelijkbare diëten

Het mono-eliminatiedieet valt onder de monodiëten. Voorbeelden van andere simpele diëten zijn het EDH dieet en het simpelste dieet.

-1-

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Gezond(er) eten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top