De virtuele maagband


Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

De virtuele maagband

De virtuele maagband wordt niet gepresenteerd als een dieet, maar als een programma die je moet helpen makkelijker af te vallen met behulp van hypnose.

Verschillende aanbieders en programma’s

Verschillende partijen bieden verschillende programma’s voor de virtuele maagband aan. Deze programma’s verschillen onder andere in online- en offlinemogelijkheden en individuele sessies of sessies in groepsverband.

Ook kunnen de programma’s gebruik maken van ondersteuning in de vorm van mail’s, video’s en geluidsopnames.

Hypnose

Hypnose wordt beschreven als een menselijke staat waarin je vatbaarder bent voor suggesties. Deze suggesties kunnen bijvoorbeeld veranderingen in gedrag of perspectief als doelstelling hebben. Meer weten over hypnose? Je vindt hier verschillende boeken met meer informatie.

De ‘’virtuele maagband’’ wordt geïnstalleerd door middel van hypnose. Het idee is dat het lichaam zich na de hypnose gedraagt alsof er daadwerkelijk een maagband is geplaatst, waardoor je bijvoorbeeld eerder een vol gevoel krijgt.

Niet geschikt voor iedereen

Sommige aanbieders van de virtuele maagband geven aan dat het programma niet geschikt is voor iedereen. Onder andere een BMI van onder de 30 en onvoldoende motivatie worden genoemd als redenen om niet mee te doen. Ook zou het programma minder geschikt zijn voor emotie-eters. 

Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door een product te kopen via deze link of één van de links hierboven.

Terug naar de homepage

Reacties (1)


  • Carla

    Voor mij was de virtuele maagband een uitkomst. Door medische problemen werkt t voor mij niet om een dieet te volgen omdat die veelal gebaseerd zijn op laxatie. Nu was de focus gericht op mentale sterkte, het eten van kleinere porties en meer bewegen. Ik kon dus gewoon de producten blijven eten die ik wel goed kan verdragen. Binnen een paar maanden woog ik 10 kg minder en had ik meer zicht op wat ik (ongemerkt) allemaal at. Ook is de kans op een terugval minder groot omdat ik mijn mindset heb aangepast en ook af en toe nog een hypnose sessie kan beluisteren om op t juiste spoor te blijven.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top