Bier en worst dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het bier en worst dieet

Het bier en worst dieet is bedacht door Evo Terra. Hij raakte geïnspireerd door monniken die tijdens de vastenmaand alleen bier dronken en wilde dit ook doen. Op advies van zijn arts heeft hij worst aan het dieet toegevoegd.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Het Oktoberfest dieet

Terra volgde het dieet het voor het eerst in oktober 2011, deels omdat oktober de maand van het Oktoberfest is. Het dieet wordt daarom naast, het “bier dieet” en het “bier en worst dieet” ook wel het Oktoberfest dieet genoemd.

-1-

Een maand lang bier drinken en worst eten

Evo eet en drinkt een maand lang 1 à 2 worsten en 5-6 biertjes per dag. Hij wisselt verschillende soorten worst af, bijvoorbeeld Italiaanse worst, hotdogs of braadworst. Daarnaast drinkt hij verschillende soorten speciaal bier. Terra stelt dat hij afvalt doordat hij 600 calorieën per dag minder binnenkrijgt dan hij nodig heeft.

De regels van het dieet

De regels die in het boek worden gegeven zijn:

  • Eet en drink ongeveer 30 gram eiwitten per dag
  • Drink kwalitatief (speciaal) bier
  • Beperk het aantal calorieën tot rond de 1700 per dag

Naast bier drinkt Evo ook gewoon water tijdens het dieet.

Het maakt niet uit wat je eet

Terra en de arts die hem begeleidde (Dr. Terry Simpson) stellen dat het niet veel uitmaakt wat je eet en drinkt als je wilt afvallen, zolang je het maar in mate doet. Terra zegt dit te hebben aangetoond door alleen bier te drinken en worst te eten, in plaats van producten die als gezond worden gezien, en alsnog af te vallen.

Supplementen

Worst en bier bevatten niet genoeg voedingsmiddelen voor een gezond dieet. Daarom slikt Terra supplementen (onder andere vitaminen en mineralen).

-1-

Let op

Begin niet aan dit dieet zonder eerst met je arts of diëtist te overleggen. Houd er ook rekening mee dat je vaak niet kan deelnemen aan het verkeer.

Het boek

Het boek ‘The beer diet’ is hier te koop.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Bier
  • Worst
  • Supplementen
  • Water

Dit mag je niet

  • Alles behalve bier, worst en water

Filters

  • Met supplementen
  • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top