100% Suikervrij

Doel: Van suikerverslaving af komen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

100% Suikervrij – De Sugarchallenge

Het concept 100% suikervrij, ook wel de ‘Sugarchallenge’ genoemd, is bedacht door Carola van Bemmelen. Het is een holistisch concept en heeft als doel om mensen te helpen van een suikerverslaving af te komen.

Via de homepage kun je de Sugarchallenge met verschillende diëten vergelijken.

-2-

De Sugarchallenge is gestopt

De Sugarchallenge is inmiddels gestopt en overgegaan in ‘De gelukkige eter’.

Te veel suiker

In de boeken geeft Carola aan dat in veel producten (te veel) suiker zit. Door al die producten eten we gemiddeld 50 kg suiker per jaar. Dit heeft zeer negatieve gevolgen voor onze gezondheid en onze kwaliteit van leven, aldus Carola.

Een positieve relatie met suiker

We hebben een positieve relatie met suiker: suiker staat voor gezelligheid en feest (denk aan taart, snoepgoed of ijs). Dit maakt het moeilijk om suiker te ontwijken. 

Bang om nee te zeggen

Veel mensen vinden het lastig om nee te zeggen als ze een stuk taart aangeboden krijgen tijdens een van deze positieve momenten. Het kan vervelend zijn om nee te zeggen. Soms kan het zelfs onaardig overkomen als je een taartje afwijst. We zeggen daarom vaak ja tegen suiker, ondanks dat we nee willen zeggen.

-1-

We zijn verslaafd aan suiker

Kortom, veel mensen zijn verslaafd aan suiker. Doordat in veel producten suiker zit, we een positieve relatie hebben met suiker en bang zijn om nee te zeggen is het lastig om van deze verslaving af te komen, alsdus Carola.

Het doel van 100% suikervrij is om van deze verslaving af te komen.

De drie fases om suikervrij te worden

Om van de suikerverslaving af te komen dienen 3 fases te worden doorlopen. Dit zijn de voorbereidingsfase, de suikervrije fase en de suikerbewust fase.

Fase 1 - De voorbereidingsfase

In de voorbereidingsfase bereid je jezelf (en eventueel je gezin) voor op de Sugarchallenge (fase 2). Je verzamelt suikervrije recepten, ruimt suikerrijke producten op uit je keuken en je koopt producten die Sugarchallenge-proof zijn. Deze fase duurt 10 dagen.

Fase 2 - De suikervrije fase

De suikervrije fase is de Sugarchallenge. Je eet 30 dagen (bijna) 100% suikervrij.

Fase 3 - De suikerbewust fase

In deze fase leer je goed om te gaan met suiker. Het achterliggende doel is om je bloedsuikerspiegel te leren reguleren. Hierbij worden een aantal regels voorgelegd, waaronder de 80/20 regel.

De 80/20 regel

De 80/20 regel houdt in dat je 80% van je tijd helemaal geen suiker eet of drinkt. De andere 20% van je tijd mag je product(en) met suiker kiezen en daarvan genieten.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

-1-

Boeken

Bij 100% horen de 2 onderstaande boeken:

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Suikervrije producten
  • Suikerarme producten

Dit mag je niet

  • Suiker
  • Zoetstoffen
  • Suikerrijke producten

Filters

  • Minder suiker
  • Minder koolhydraten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top