o.b.v. 2 reacties

Het Simpelste dieet


Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het simpelste dieet 

Dit is, volgens de bedenker, het simpelste dieet ter wereld. Je eet slechts 2 maaltijden per dag. Je eet geen snacks en je eet gevarieerd.

Het is belangrijk dat de maaltijden genoeg eiwitten, gezonde vetten, groenten, fruit, en goede koolhydraten bevatten.

Let op

Overleg bij diabetes met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

 

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

 

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door een product te kopen via deze link of één van de links hierboven.

 

Terug naar de homepage

Reacties (2)


 • Jade De Clercq

  DiëtistLees meer

  Ikzelf raad dit soort diëten niet aan, omdat je slechts 2 keer per dag mag eten. Dit resulteert vaak in een grotere honger wanneer je dan mag eten. Hierdoor zijn de porties die je eet vaak groter. Belangrijk voor het lichaam en het metabolisme is regelmatig eten, zo blijft jouw metabolisme steeds aan het werk.

 • Lisaira, diëtist (HRC)

  DiëtistLees meer

  Ik zou dit dieet niet aanraden omdat ten eerste te veel tijd tussen de maaltijden zal zitten... wat gebeurd er als je te lang niet eet. Dan ga je met erge honger je warme maaltijd eten waardoor je snel eet en te veel gaat eten. Dit op een vertraagde stofwisseling omdat je lichaam de hele dag in spaarstand heeft gezeten. Dit betekent dat je juist sneller van aan kunt komen. Ook kun je hier maag/ darmklachten van krijgen omdat er te veel tijd tussen de maaltijden zit en je last kunt krijgen van maagzuur en gasvorming en darmkrampen.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

 • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Bronnen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top