Het bananendieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het bananendieet

Het bananendieet wordt ook wel het ‘Morning banana diet’ of het asa-bananendieet genoemd en is bedacht door Sumiko Watanabe.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Bananen in de ochtend

Het idee van het bananendieet is dat je in de ochtend rauwe banaan eet. Het advies is om er 1 à 2 te eten.

Je mag, als je wilt, de bananen inruilen voor een ander soort fruit. Wel is van belang dat je maar één soort fruit gebruikt.

-2-

Lunch en diner

De rest van de dag (bij de lunch en het avondeten) mag je zelf bepalen wat je eet. Echter, er zijn een paar beperkingen die verderop worden benoemd. Ook moet het avondeten voor 20:00 zijn (idealiter om 18:00).

Verder wordt geadviseerd om bij de lunch en het avondeten te kiezen voor Japans eten (het dieet heeft zijn oorsprong ook in Japan).

Banaan als snack

Je mag alleen in de namiddag (rond 15:00) snacken. In sommige versies van het dieet mag dit alleen banaan zijn. Andere varianten laten meer toe.

Geen toetjes en geen zuivel

Ondanks dat je zelf mag bepalen wat je eet voor lunch en als avondeten zijn er een paar beperkingen. Je mag geen toetjes eten en het wordt afgeraden om zuivelproducten te consumeren. In sommige varianten dienen ook vlees en geraffineerde suikers te worden vermeden.

-1-

Drinken bij het bananendieet

Wat betreft drank mag je alleen water, net als in het mono-hydratiedieet. Alcohol is alleen in hoge uitzondering toegestaan.

Niet meer dan 80% vol

Een belangrijke stelregel bij het dieet is dat je moet stoppen met eten zodra je voor 80% vol zit. Dit geldt zowel voor het bananenontbijt als voor de andere eetmomenten.

Goed slapen en mindfull eten

Naast dieetadvies wordt er in het bananendieet ook geadviseerd om goed te slapen en mindful te eten. Je dient vooral genoeg slaap te pakken en voor 00:00 naar bed te gaan.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

-1-

Boeken

Over het bananendieet konden we helaas geen boeken vinden. Gelukkig zijn er wel veel boeken geschreven over bananen:

Vergelijkbare diëten

Het bananendieet valt onder de monodiëten. Doordat je (bijna) alleen water drinkt bij het bananendieet kun je het dieet vergelijken met het mono-hydratiedieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Wel

  • Banaan
  • Fruit
  • Water
  • 'Normale' lunch
  • 'Normaal' avondeten

Niet

  • Alcohol (minder)
  • Zuivel (minder)
  • Vlees (afh. van variant)
  • Geraffineerde suikers (afh. van variant)
  • Toetjes
  • Frisdrank

Doelen

  • Afvallen

Beweging

Bewegen naar eigen inzicht

Reacties (0)
Reactie toevoegen

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis.