Dr Ming thee dieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Dr Ming thee dieet

Dr Ming thee wordt op verschillende plekken verkocht met de claim dat je ermee kunt afvallen. Ook op TV zijn er reclames van te zien.

Via de homepage kun je dit dieet met verschillende diëten vergelijken.

Extracten en claims

Dr Ming thee is een groene thee die extracten zou bevatten die helpen bij het afvallen. De claims zijn dat dit gebeurt door je metabolisme een boost te geven, je calorieverbranding te versnellen en je hongergevoel te verminderen. Ook zou de thee helpen vetcellen te laten verdwijnen, je lichaam ontgiften en je energie geven. Voor geen van deze claims wordt bewijs geleverd.

-1-

Monodieet en detoxdieet

Omdat het Dr Ming thee dieet zich richt op één specifiek product, namelijk Dr Ming thee, kan het worden gezien als een monodieet. Naast het advies om de thee te gebruiken wordt er verder geen voedingsadvies gegeven.

Met de claim dat het product het lichaam ontgift valt het dieet onder de detoxdiëten.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Boeken

Over het Dr Ming dieet zijn geen boeken geschreven, maar over groene thee wel. Dit zijn bijvoorbeeld de boeken Groene thee en gezondheid en Heerlijk genieten van groene thee.

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere monodiëten die zich richten op afvallen en/of detoxen zijn hier te vinden.

-2-

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.


Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Detox

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top