Lintwormdieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het lintwormdieet

Het lintwormdieet is een radicale methode om af te vallen en is zeer gevaarlijk. Het is ook absoluut niet zeker dat dit dieet helpt bij het afvallen. In veel gevallen zijn er alleen darm- en maagklachten.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Zeer gevaarlijk

Een besmetting met een lintworm is verre van veilig. Het kan zelfs dodelijk zijn.

Een lintworm kan buiten je spijsverteringsstelsel komen en bijvoorbeeld in je bloedvaten en hersenen gaan zitten. Een besmetting kan leiden tot cysten in je ogen, ruggenmerg, lever of hersenen. Daarnaast kan je opgezwollen buik, maag- en/of darmklachten krijgen.

Wat zijn lintwormen?

Een lintworm is een parasiet die kan leven in jouw lichaam. Doorgaans is dat in je maag of in je darmen. Er zijn verschillende soorten, waaronder de runderlintworm, de varkenslintworm en de vissenlintworm, die zich allemaal in je spijsvertegingsstelsel kunnen vestigen en kunnen mee-eten van al het voedsel dat je binnenkrijgt.

Lintwormen zijn zeer lange (tot wel 30 meter) en smalle dieren en passen dus mooi in je darmen.

Uiteindelijk kan een lintworm via de anus het lichaam weer verlaten, maar hij kan ook via je mond verwijderd worden.

Afvallen

Het idee van het lintwormdieet is dat je op een makkelijke manier kunt afvallen. Je hebt de lintworm in je spijsverteringsstelsel die een deel van je geconsumeerde voeding opeet, waardoor jij uiteindelijk minder calorieën opneemt.

Zoals eerder benoemd is afvallen absoluut geen garantie in deze en ook na het dieet zou je de –eventueel– afgevallen kilo’s er ook weer bij kunnen krijgen, bijvoorbeeld als je voedingspatroon niet is aangepast nadat de lintworm is verdwenen.

-2-

Besmet raken met een lintworm

In Nederland komt het weinig voor dat mensen zomaar besmet raken met een lintworm. In sommige andere landen gebeurt het wel vaker, bijvoorbeeld doordat voeding niet goed ontsmet is. Een typische manier om een lintworm binnen te krijgen is door het eten van (besmet) rauw vlees of door in contact te komen met (besmette) uitwerpselen.

Naast een besmetting via eten is het ook mogelijk om direct lintwormeitjes in te nemen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in klinieken (buiten Nederland) die het lintwormdieet commercieel aanbieden.

Als het dieet afgelopen is, kun er antibiotica worden genomen om de lintworm te doden. De lintworm moet dan nog wel je lichaam uit.

Let op

Het lintwormdieet is een radicaal en gevaarlijk dieet. Begin dus niet aan dit dieet. Als je wilt afvallen kun je contact zoeken met je huisarts of een diëtist.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top