o.b.v. 1 reactie

Wet van Harriët

 
Online dieetadvies

Weet je niet welke dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

De wet van Harriët 

Dit dieet is bedacht door Harriët Verkoelen. Haar wet is: ‘let op koolhydraten, niet op vet.’ Dit dieet is volgens Harriët ook een goede optie voor mensen met diabetes.

Weinig koolhydraten

Volgens Harriet ontstaat lichaamsvet door de koolhydraten die je eet (en niet door vetten). Daarom moet je vooral letten op hoeveel koolhydraten je per dag eet. Het dieet geeft een aantal opties om af te vallen:

 • Extra streng minder dan 20 gram koolhydraten per dag
 • Streng 20-30 gram koolhydraten per dag
 • Matig 30-50 gram koolhydraten per dag
 • Licht 50-80 gram koolhydraten per dag

Vet en groente

Je hoeft niet op vetten te letten: avocado en olijfolie, maar ook dierlijk vet van bijvoorbeeld varkens of kippen mag je eten. Daarnaast benadrukt Harriët dat je genoeg groente moet eten.

Let op

Overleg bij diabetes met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Boeken

 • 'Afvallen met de wet van Harriët' koop je hier.
 • Andere boeken van Harriët vind je hier en hier.

Vergelijkbare diëten

Hier vind je meer informatie over andere koolhydraatarme diëten.

 

Deze pagina is gecontroleerd en voorzien van de nodige waarschuwingen door Jolande, diëtiste. Lees hier meer.

 

Deze website steunen? Dat kan!

We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Steunen kan door een product te kopen via deze link of één van de links hierboven.

 

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties (2)


 • Iva Oei, Dietistenpraktijk HRC

  DiëtistLees meer

  Door weinig koolhydraten te eten worden de energievoorraden uit de spieren opgemaakt en zou je snel een gewichtsafname moeten zien. Echter, wanneer je voldoende of misschien zelfs teveel energie binnenkrijgt in de vorm van vetten, kan die gewichtsafname ook van tijdelijke aard zijn. De kans op terug aankomen nadat je stopt is zeer groot. niet alleen omdat je spieren zich dan weer gaan bevoorraden, maar vooral omdat je door een dieet als deze, jezelf aanleert om met meer vetten te eten als gewoonte. Leer dat maar weer eens af. Voor mensen met een hoog cholesterol is dit dieet niet geschikt, omdat vetten eten invloed heeft op de vetten in je bloed. De lever is verantwoordelijk voor de verwerking van deze vetten uit het bloed. Heeft je lever al genoeg te verduren, bijvoorbeeld bij vervetting, vergroting of veel medicijn-, drugs- en/of alcoholgebruik, laat dit dieet dan maar zitten. Bovendien kunnen ook mensen met maagzuurklachten last hebben van maaltijden met o.a. teveel vet. Om dit zuur minder heftig te maken is de inname van veel groenten bij de maaltijden een absolute must.

 • Julius

  In principe werkt dit dieet vrij prima; verwacht geen spectaculaire veranderingen, maar resultaat is er absoluut. Daar staat tegenover dat je makkelijk vervalt in ongevarieerde eetpatronen en het vrij lastig is om bijvoorbeeld buiten de deur wat te eten. Met name deze aspecten maken het lastig om het langer dan een paar maanden vol te houden.

Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Alles zonder koolhydraten
 • Plantaardige vetten
 • Dierlijke vetten

Dit mag je niet

 • Aardappels (minder)
 • Pasta (minder)
 • Brood (minder)
 • Koolhydraten (minder)

Filters

 • Voor diabetici
 • Minder koolhydraten
 • Afvallen

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Je komt makkelijk in contact met een van de diëtisten uit Bornem, Den Haag, Rotterdam, Schiedam of Zoersel die beoordelen op de website!


Lees meer

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top