SlimFast

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

SlimFast

Slimfast is het merk van het Amerikaanse bedrijf SlimFast waaronder verschillende dieetproducten worden verkocht. Bij de producten hoort ook een dieet: het SlimFast dieet.

SlimFast verkoopt daarnaast ook producten die bij andere diëten kunnen worden gebruikt, waaronder het keto dieet.

Via de homepage kun je het SlimFast dieet met andere diëten vergelijken.

-1-

Slimfast dieet

Als je het SlimFast dieet volgt eet je zes keer per dag: drie maaltijden en drie tussendoortjes. Van de maaltijden vervang je er twee met SlimFast producten. De derde maaltijd maak je zelf. Of deze maaltijd het ontbijt, de lunch of het avondeten is mag je zelf bepalen. Dit mag ook wisselen per dag.

De 'normale' maaltijd

SlimFast raadt aan om voor de ‘normale’ (gezonde) maaltijd, die je dus zelf maakt, te kiezen voor groente, volkorenproducten en eiwitproducten. Ook is belangrijk dat de maaltijd niet te veel calorieën bevat. Je mag namelijk maar zo’n 1200-1400 calorieën per dag.

Tussendoortjes bij het dieet

Je mag per dag dus drie tussendoortjes. Deze eet je tussen de maaltijden door. Je mag hierbij kiezen uit fruit, yoghurt of een SlimFast snack. Het idee is dat de tussendoortjes zo'n 100 calorieën per stuk zijn.

SlimFast producten

SlimFast producten zijn in Nederland en België niet te vinden in de supermarkten, maar worden wel verkocht via bol.com. De producten variëren van kant-en-klare drinkmaaltijden tot repen, snacks, soepen, pasta en shakes.

Drinken bij het SlimFast dieet

SlimFast raadt aan om suikerhoudende dranken te vermijden. Daarnaast wordt aangeraden om voldoende water te drinken.

SlimFast & bewegen

Het wordt door SlimFast geadviseerd om zeker 30 minuten per dag te bewegen.

Als het streefgewicht is bereikt

Als je met het dieet bent afgevallen en je je nieuwe gewicht wilt behouden, is het idee dat je dagelijks één maaltijd blijft vervangen met een SlimFast product. Daarnaast eet je twee normale (gezonde) maaltijden.

SlimFast productlijnen

Onder het merk SlimFast zijn verschillende productlijnen uitgebracht. Naast SlimFast Original bestaan SlimFast Advanced Nutrition, SlimFast Advanced Energy, SlimFast Diabetic Weight Loss Formula en SlimFast keto. SlimFast keto is de nieuwste lijn van SlimFast. Deze lijn bevat koolhydraatarme producten die moeten passen bij het keto-dieet.

-1-

Let op

Overleg eerst met je huisarts of neem contact op met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Vergelijkbare diëten

SlimFast wordt vaak vergeleken met Modifast, aangezien ook hier maaltijden worden vervangen met, in dit geval, ModiFast producten.

Andere voorbeelden van zulke diëten zijn het FormaFast dieet, het Optavia dieet en het Cambridge (1 op 1) dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • SlimFast producten
 • 'Normale (gezonde) maaltijden'
 • SlimFast snacks
 • Yoghurt
 • Fruit
 • Groente
 • Water
 • Eiwitproducten
 • Volkorenproducten

Dit mag je niet

 • Suikerhoudende dranken

Filters

 • Afvallen
 • Minder suiker

Bewegen

Zeker 30 minuten per dag bewegen.

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top