Het monoswapdieet

Doel: Afvallen of gezonder leven

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het monoswapdieet

Het monoswapdieet is een simpel dieet en lijkt sterk op het mono-eliminatiedieet. Het idee is dat je één ongezond product uit je eetpatroon haalt en deze vervangt met een gezond product.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

Een swapdieet 

Een swapdieet is een dieet waarbij je producten voor elkaar gaat inwisselen. Een voorbeeld van een swapdieet is het Superfood Swap dieet, waarbij je zoveel mogelijk ongezonde producten uit je eetpatroon gaat vervangen met zogenaamde ‘superfoods’. In het monoswapdieet beperkt dit concept zicht tot één product. 

Voorbeelden van producten die je kunt 'swappen'

Producten die je goed zou kunnen swappen (inwisselen voor een gezond product) zijn snacks. Denk aan chips, koekjes en zoetigheid. Je kunt dit mooi inwisselen voor bijvoorbeeld wortels of stukjes komkommer.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan een dieet begint.

-1-

Vergelijkbare diëten

Het Superfood Swap dieet is een mooi voorbeeld van een vergelijkbaar dieet. Daarnaast valt het monoswapdieet onder de monodiëten.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

Niet van toepassing

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Gezond(er) eten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top