Het monohydratiedieet

Doel: Afvallen en/of gezonder leven

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het monohydratiedieet

Het monohydratiedieet is een variant van het monodieet, maar verschilt sterk van andere monodiëten. 

Via de homepage kun je het monohydratiedieet met verschillende diëten vergelijken.

Alle drankjes vervangen met water

Je vervangt bij het volgen van het monohydratiedieet alle drankjes die je drinkt met water. Hierbij moeten veel mensen dus dingen opgeven die ze graag drinken, zoals frisdrank, koffie en alcohol.

-1-

Minder calorieën

Het idee achter het monohydratiedieet is dat je met verschillende drankjes veel calorieën kunt binnenkrijgen. Water bevat helemaal geen calorieën. Door alle drankjes te vervangen met water kun je dus goed snijden in je calorieopname per dag.

Geen frisdrank en geen alcohol

Om een idee te geven: een gemiddeld glas frisdrank (denk aan cola/sinas) bevat zo’n 100 kilocalorieën. Een biertje zo’n 110 kilocalorieën per glas en een wijntje tussen de 65 – 85 calorieën per glas. Drink je dus 3 glazen sinas en 2 biertjes op een dag, zit je al op meer dan 500 calorieën en dat is al een flink aandeel van het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt.

Schijf van vijf

Wat betreft het niet meer drinken van frisdrank en alcohol komt het monohydratiedieet overeen met de adviezen van de schijf van vijf. Ook hier is het advies om geen alcohol en geen frisdrank te consumeren.

-2-

Geen koffie en thee

Ook koffie en thee drink je dus niet als je het monohydratiedieet volgt. Koffie bevat een zeer geringe hoeveelheid aan calorieën: 2 kilocalorieën als je het zonder suiker of melk drinkt. Thee bevat helemaal geen calorieën (ook zonder suiker of melk), maar wordt desalniettemin niet gedronken bij dit dieet. Er wordt namelijk gekozen voor één soort (mono) drank: water.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist voordat je aan dit dieet begint.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Water
  • Alle niet-dranken

Dit mag je niet

  • Frisdrank
  • Koffie
  • Thee
  • Alcohol
  • Alle andere soorten drank (m.u.v. water)

Filters

  • Afvallen
  • Minder suiker
  • Gezond(er) eten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top