Het eierdieet

Doel: Afvallen in 1-2 weken

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het eierdieet

Van het eierdieet zijn veel varianten van te vinden. We beschrijven hieronder (1) Janneke’s eierdieet, (2) het ‘Super Skinny Grapefruit and Egg’ dieet en (3) het gekookt ei dieet.

Via de homepage kun je het eierdieet met andere diëten vergelijken.

Een crashdieet van 1 of 2 weken

Het eierdieet is een echt crashdieet. Je krijgt heel weinig calorieën binnen en valt daarmee af. Lees hier hoeveel calorieën per dag normaal is.

Afhankelijk van de variant duurt het dieet 1 of 2 weken: Janneke’s eierdieet duurt 1 week, het Super Skinny Grapefruit and Egg’ dieet en het gekookt ei dieet duren 2 weken.

-1-

Meer eiwitten, minder vet en koolhydraten

Doordat je heel veel eieren eet krijg je veel eiwitten binnen. Koolhydraten en vetten krijg je (veel) minder binnen. In verschillende varianten wordt bijvoorbeeld aangeraden om koolhydraatarme groentes te verkiezen boven andere groentes en boter of olie mag vaak niet gebruikt worden bij het klaarmaken van je eitje.

Versie 1: Janneke’s eierdieet (1 week)

Janneke’s eierdieet duurt een week. In deze versie van het eierdieet speelt grapefruit een belangrijke rol: je eet bij elk ontbijt een grapefruit en ook in de middag komt de grapefruit vaker terug.

Het menu van Janneke’s eierdieet

Je volgt bij dit dieet een uitgewerkt weekmenu van 7 dagen. Het uitgewerkte weekmenu kun je hier vinden. Hieronder geven we een korte omschrijving. 

Ontbijt, lunch en avondeten

Het ontbijt is elke dag hetzelfde: een grapefruit met 1-2 eieren (behalve op de eerste dag: hier mag je 3 eieren). De lunch verschilt per dag. Meestal eieren met een salade of losse groenten. Het avondeten bestaat doorgaans uit een stukje vlees of vis met groente en soms met eieren.

Wat betreft drankjes zijn de opties beperkt tot water, thee en koffie (zonder melk of suiker, maar zoetjes mogen wel). Alcohol mag dus ook niet.

Eieren klaarmaken

In Janneke’s versie van het eierdieet mag je je eieren zo klaarmaken als je maar wilt, behalve dat je geen andere producten mag toevoegen (wel kruiden) en geen boter of olie mag gebruiken.

-2-

Versie 2: The Super Skinny Grapefruit and Egg Diet Plus (2 weken)

Deze versie is bedacht Hillary Michaels en staat beschreven in het boek The Super Skinny Grapefruit and Egg Diet Plus. Dit boek is hier te koop.

Afvallen, grapefruit en koolhydraatarme groente en fruit

Het doel van deze variant is om zo’n 12-13 kg in 2 weken af te vallen (let op: dit is alleen het doel van het dieet, niet per se de uitkomst). Naast eieren eet je grapefruit, mager vlees (denk aan kip en kalkoen) en koolhydraatarme groente- en fruitsoorten. Naast deze producten mag je ook een klein beetje aan granen en yoghurt.

Los van water, koffie en thee mag je bij deze variant ook grapefruitsap drinken.

Versie 3: Gekookt ei dieet

In deze variant eet je naast (hard)gekookte eieren ook vis, kip, kalkoen en koolhydraatarme groente- en fruitsoorten. Snacks tussendoor zijn niet toegestaan. Het doel van deze variant is om zo’n 10-11 kg af te vallen in 2 weken (let op: dit is alleen het doel van het dieet, niet per se de uitkomst).

Hardgekookte eieren

In deze versie mag je je eieren niet klaarmaken zoals je maar wilt: alleen hardgekookte eieren zijn toegestaan.

Gekookt ei dieet boeken 

Andere boeken

Het boek ‘Egg diet’ is hier te koop.

-1-

Sporten

Sporten bij dit dieet is lastig. Doordat je heel weinig calorieën binnenkrijgt heb je weinig energie om te bewegen.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met je huisarts of een diëtist.

Online dieetadvies

Weet je niet welk dieet bij je past of wil je hulp bij het bereiken van jouw dieetdoelen? De diëtisten van HRC bieden hier online dieetadvies aan.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Eieren
 • Grapefruit
 • Koolhydraatarme groente
 • Koolhydraatarm fruit
 • Mager vlees
 • Water
 • Koffie
 • Thee
 • Vis

Dit mag je niet

 • Alcohol
 • Koolhydraten (minder)
 • Vetten (minder)

Filters

 • Afvallen
 • Crashdieet
 • Part-time
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Minder vet
 • Minder zout

Bewegen

Je hoeft niet te bewegen/sporten bij dit dieet

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top