Het E-power programma

Doel: Afvallen, detoxen, fit worden of lichamelijke klachten verminderen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

E-power programma

Van het E-power programma wordt gesteld dat het geen dieet is, maar een levensstijl. Het programma duurt 120 dagen en bevat een detox-fase. Het doel is om je gewenste gewicht te bereiken, fitter te worden of lichamelijke klachten te verminderen.

Via de homepage kun je het E-power programma met verschillende diëten vergelijken.

-1-

Onlineprogramma van 120 dagen

E-power bestaat uit 4 fases die gezamenlijk 30 dagen duren. Deze 4 fases herhaal je 4 keer, waardoor het programma dus 120 dagen duurt. Het idee is dat je in deze periode een gezonde leefstijl ontwikkeld.

Afvallen, fit worden, lichamelijke klachten verminderen of detoxen

Het programma is niet per se gericht op afvallen. Het idee is dat je het ook kunt volgen om fitter te worden, te 'detoxen' of lichamelijke klachten proberen te verminderen.

De vier fases van het programma

De eerste fase is de voorbereidingsfase, waarin je je lichaam met (gezonde) voeding voorbereidt op de detox. Dit wordt gevolgd door de detoxfase zelf, die 3 dagen duurt. In deze fase eet je alleen (onbeperkt) groente, fruit en bonen.

In de derde en vierde fase worden producten geherintroduceerd in je dieet. Eiwitten worden toegevoegd in de derde fase. Je eet, onder andere, kip, eieren, zuivelproducten en noten. In de laatste fase worden meer producten met langzame koolhydraten toegevoegd.

-2-

Zelf koken & voedingssupplementen

Een belangrijk onderdeel van het programma is dat je zelf aan de slag gaat met eten. Je gaat zelf koken met ‘pure voeding’. Dus niet meer koken uit zakjes of eten bestellen, maar zelf onbewerkt voedsel klaarmaken. Binnen het programma wordt ook gekeken naar hoe om te gaan met minder gezonde voeding waar je bijvoorbeeld in het weekend op een feestje mee te maken kan krijgen.

Naast gezonde voeding wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende voedingssupplementen. Hierin wordt dus afgeweken van het niet gebruiken van bewerkte producten.

Online voedingscoach

Tijdens het programma wordt je begeleid door een online voedingscoach. Hierbij ontvang je ook verschillende E-boeken.

Hele gezin

Je kunt het E-Power programma alleen volgen, maar ook met het hele gezin. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het koken: je hoeft niet een aparte maaltijd voor jezelf te koken, maar je kookt één maaltijd voor het hele gezin.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

-2-

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten die werken met mentors/coaches zijn het Restart dieet, het PowerSlim dieetNewFysic en het Optavia dieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Onbewerkte voedingsproducten
 • Voedingssupplementen

Dit mag je niet

 • Bewerkte voedingsproducten

Filters

 • Afvallen
 • Part-time
 • Minder suiker
 • Minder koolhydraten
 • Detox
 • Met supplementen
 • Conditie verbeteren
 • Gezond(er) eten

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top