Het citroendieet

Doel: snel gewicht verliezen en/of detoxen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het citroendieet

Het citroendieet is een detoxdieet en wordt ook wel het 'citroen-detox-dieet' of het 'limonadedieet' genoemd. Er zijn veel verschillende versies van het dieet te vinden die verschillen in hoe je het bijbehorende citroensap maakt, hoe lang je het dieet moet/mag volgen en wat je er wel/niet bij mag eten.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

-2-

Citroensap

Gedurende het dieet drink je citroensap. Afhankelijk van de versie van het dieet bestaat het drankje uit citroensap met lauw water of citroensap met siroop en water, soms met cayennepeper.

Het idee is dat je het citroensap de hele dag door drinkt en dat het sapje voor een detox van je lichaam zorgt. Afhankelijk van de versie drink je naast citroensap ook normaal water.

Van max. 5 dagen tot 2 weken

Naast hoe de citroensap gemaakt wordt verschillen de versies ook sterk in hoe lang je het dieet mag volgen en hoe zwaar het dieet is.

Het dieet varieert van maximaal 5 dagen, tot 10 of 14 dagen. Daarnaast laten sommige versies vaste voeding toe (denk aan groente, fruit, maar ook vlees), waar andere zich beperken tot alleen citroensap. Het citroendieet kan dus erg zwaar zijn.

Let op

Begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met je huisarts of zoek contact met een diëtist.

-1-

Vastendieet en/of crashdieet

De versies van het citroensapdieet waarbij je alleen citroensap mag of citroensap combineert met een caloriearm dieet kunnen worden gezien als een vastendieet. Je eet namelijk niets, of zeer weinig, per dag. Ook kan het dieet worden gezien als crashdieet, aangezien het aantal calorieën per dag (zeer) beperkt is.

Versie met verschillende fases

Weer een andere versie van het citroendieet bestaat uit drie fases, waarbij je in de eerste fase alle ongezonde dingen uit je dieet haalt en alleen citrusvruchten eet en citroensap drinkt. Je mag wel één toastje bij het ontbijt. In de tweede fase mag je alleen citroensap drinken (6x per dag) en in de laatste fase introduceer je weer vaste voeding in je dieet (denk aan amandelen of yoghurt).

-1-

Vergelijkbare diëten

Voorbeelden van andere diëten die zich richten op één product zijn het koolsoepdieet, het komkommerdieet, het watermeloendieet, het eierdieet en het appeldieet.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

  • Citroensap

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

  • Afvallen
  • Crashdieet
  • Detox

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top