Het broccolidieet

Doel: Afvallen

Let op: dit is slechts het doel van het dieet, niet per se de uitkomst. Resultaten verschillen per persoon.

Het broccolidieet

Van het broccolidieet zijn twee varianten te vinden. In beide varianten eet je gedurende de dag veel broccoli.

Via de homepage kun je dit dieet met andere diëten vergelijken.

Een versie van 5 dagen en een versie van 10

Er is een variant van 5 dagen en een variant van 10 dagen te vinden. Deze varianten verschillen van elkaar (naast het aantal dagen) in wanneer je broccoli eet en wat je naast broccoli eet.

In beide versies wordt volledig uitgewerkt wat je wanneer mag eten.

-2-

Het broccolidieet van 5 dagen

Het broccolidieet van 5 dagen bestaat uit 5 maaltijden per dag. Naast ontbijt, lunch en avondeten eet je namelijk 2 snacks.

Broccoli bij lunch en diner

Bij elke lunch en elk diner eet je broccoli. Dit zijn doorgaans warme maaltijden. Hierbij kun je denken aan broccolisoep of pasta met broccoli en kip.

Soms eet je ook broccoli bij het ontbijt. Je kunt hierbij denken aan roerei met broccoli en, onder andere, ham en tomaten.

Snacks

De snacks bestaan vaak uit stukken fruit, bijvoorbeeld mandarijnen of een granaatappel. Soms wordt er gekozen voor een gekookt ei of wat amandelen.

-1-

5 uitwerkte dagen

Op deze website staat een volledige uitwerking van wat je per maaltijd eet bij deze versie van het broccolidieet. Let op: begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met een (huis)arts of diëtist.

Het broccolidieet van 10 dagen

Deze versie van het dieet duurt minimaal 6 en maximaal 10 dagen. Het doel is om in 10 dagen 8 kilo af te vallen. Let op, dit is slechts het doel van het dieet. Niet per se de uitkomst.

5 fases van 2 dagen

Dit broccolidieet bestaat uit 5 verschillende fases van ieder 2 dagen. De laatste 2 fases (en dus de laatste 4 dagen) zijn optioneel.

Menu's

Er zijn menu's bedacht voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Deze menu's verschillen per fase, maar in elke fase eet je wel bij elk gerecht rauwe of gestoomde broccoli.

-2-

Wat eet je naast broccoli?

Naast broccoli eet je bij het ontbijt bijvoorbeeld roggebrood, (magere) zuivelproducten of eieren. Bij de lunch wordt broccoli gecombineerd met, onder andere, magere vleesproducten, vis of magere kwark. Bij het avondeten is dit bijvoorbeeld mager vlees, aardappel of (magere) zuivelproducten.

Fruit mag tussendoor als snack worden gegeten.

Drinken bij het dieet

Naast water (2 liter per dag) wordt geadviseerd om thee zonder suiker te drinken. Koffie mag je maximaal 2 keer per dag.

10 uitgewerkte dagen

Op deze website staat een volledige uitwerking van wat je per maaltijd eet bij deze versie van het broccolidieet. Let op: begin niet zomaar aan dit dieet. Overleg eerst met een (huis)arts of diëtist.

Let op

Overleg eerst met je huisarts of diëtist voordat je aan dit dieet begint.

-1-

Vergelijkbare diëten

Het broccolidieet is te vergelijken met verschillende monodiëten, waar ook de focus ligt op één product.

Foutje?

Zie je een fout(je) op deze pagina? Laat het ons weten.

Terug naar de homepage

Relevante producten

Reacties


Reactie plaatsen


Dit mag je wél

 • Broccoli
 • Vis
 • Magere zuivelproducten
 • Roggebrood
 • Bruine rijst
 • Eieren
 • Mager vlees
 • Groente
 • Fruit
 • Dadels
 • Lijnzaad
 • Havermout
 • Water

Dit mag je niet

Niet van toepassing

Filters

 • Afvallen
 • Part-time

Bewegen

Bewegen naar eigen inzicht

Vul hieronder je e-mailadres in en het dieet wordt direct naar je verstuurd. Het e-mailadres wordt ook automatisch opgeslagen voor de nieuwsbrief. Door je e-mailadres in te vullen en op versturen te klikken geef je ons toestemming om je e-mailadres op te slaan en op te nemen in de nieuwsbrief. Lees meer in ons privacy statement.

Wil je niet in de nieuwsbrief? Gebruik deze optie dan niet.... of schrijf je direct uit bij de eerste nieuwsbrief, dat kan natuurlijk ook (maar vinden we wel héél jammer).

Diëtisten

Met professionele hulp van een diëtist is het makkelijker om jouw doelen te bereiken. Zoek direct contact met een diëtist bij jou in de buurt.

Ben je diëtist en wil je hier ook te vinden zijn? Vul het formulier in!

Algemene waarschuwingen

Houd er rekening mee dat een dieet vaak geen wetenschappelijke onderbouwing heeft.

Als je een chronische aandoening hebt zoals diabetes, hart- en vaatziekten, een longaandoening of nierziekte, is het raadzaam om niet op eigen initiatief een voedingsadvies of dieet te volgen. Raadpleeg een diëtist of huisarts voor persoonlijk advies.

Eetstoornissen

Denk je dat je misschien een eetstoornis (zoals anorexia of boulimia) hebt? Dan is het erg belangrijk dat je professionele hulp zoekt. Neemt contact op met je huisarts, of zoek online hulp. Hier staat een lijstje met websites die kunnen helpen. Je kunt via deze sites ook informatie vinden als je iemand kent met een eetstoornis. 

 

Top